Sağlık

Obezite Pek Çok Sağlık Sorununa Davet Ediyor!

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Salim Balin konu hakkında bilgi verdi.

obezite; Modern çağın öncülük ettiği ve tıbbın üstesinden gelemediği kronik, karmaşık bir hastalık sarmalıdır. Başta bazı kanser türleri olmak üzere birçok hastalığın ana kaynağı olan bu durum için son zamanlarda ağır bariatrik cerrahi işlemler (obezite ameliyatları, tüp mide vb.) uygulanmaktadır. Tüm cerrahi süreçlere, diyet ve ilaç uygulamalarına rağmen obezite hala hız kesmeden toplumun her katmanında önemli sağlık sorunları oluşturmaya devam ediyor.

Yutulabilir Mide Balonu Nedir?

Bilim adamları ve obezite sorunu olan bireyler, anestezi ve ameliyat gibi işlemlere maruz kalmadan, yan etkisi daha az olan kilo analizini araştırmaya başladılar.

Tam burada karşımıza yeni nesil mide balonu çıktı; Hap şeklinde kolayca yutulabilen ve midede belli bir süre parçalandıktan sonra sindirim sistemi yoluyla dışarı atılan balon olan “Yutulabilir Mide Balonu” keşfedildi, tüm kurallar çiğnendi. Balonlar uzun süredir kilo sorunu olan hastalarda sadakatle kullanılmaktadır, ancak bazı dezavantajları vardır: balonun tekrar aynı şekilde çıkarılması gerekmekte, bu da anestezi ve endoskopi ile yapılması zaman almaktadır. Yutulabilir mide balonu, uygun hasta seçiminde daha önce tüp mide ve bağırsak ameliyatı geçirmemiş bireylerde bu dezavantajı ortadan kaldırmaktadır. Ve yine klasik balondan sonra gelen kramp, mide bulantısı gibi şikayetlerin minimum seviyede yaşanmasına neden olur. Tüm bu avantajlarından dolayı son yıllarda tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır. Dünya ile aynı anda ülkemizde de kullanmaya başladığımız allurion (yutulabilir mide balonu) mide balonu ile yaşam tarzını değiştirmeyi hedefleyerek güzel sonuçlar almaya başladık. Yutulabilir balon işlemi sonrasında uygun takip ve kişiye özel beslenme, sistemli eğitim ve kişinin yaşam biçimindeki değişiklikler sonucunda hem kilo verilir hem de kilo alımı engellenir. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

ardanucajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu