Sağlık

Engelli bireysel eğitim desteği ne kadar oldu? 2023 engelli desteği ne kadar?

Engelli bireylere yönelik eğitimin temeli nedir sorusu araştırılan konuların ortasında yer almaktadır. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan “2023 Yılında Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Bireylere Verilecek Eğitim Desteğinin Miktarına İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlanarak 1 Temmuz 2023 tarihinde yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de yayımlanan kararın ardından engelli desteğinin boyutu araştırılıyor. Peki, Engelli kişisel eğitim ek ücreti ne kadar? 2023 engelli maaşı ne kadar? Detaylar burada…

ENGELLİ BİREYSEL EĞİTİM EK ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde engelli bireylere verilen tamamlayıcı eğitimin bütçeden karşılanacak kısmı aylık 2 bin 421 liradan bireysel eğitimde 3 bin 147 liraya, Küme eğitimi için aylık 881 lira.

2023 ENGELLİ EK ÜCRETİ NE KADAR?

Özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde engelli bireylere verilen temel eğitimin KDV hariç bütçeden karşılanacak kısmı, kişisel eğitim için aylık 2 bin 421 liradan 3 bin 147 liraya, Küme eğitimi için aylık 678 liradan 881 liraya.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu