Haber

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Napoli’deki NATO Müşterek Kuvvet Komutanlığını ziyaret etti

NATO’nun son üyelerinden Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, İttifakın Napoli’deki Müşterek Kuvvet Komutanlığını (JFC Napoli) ziyaret etti.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, İtalya’ya resmi bir ziyarette bulunan Niinistö, Napoli’ye de giderek burada NATO’nun Müşterek Kuvvet Komutanlığını ziyaret etti ve JFC Napoli Komutanı Amiral Stuart Munsch’tan faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Niinistö, “Bugün JFC Napoli’yi ziyaret etmekten ve operasyonları hakkında daha fazla bilgi edinmekten büyük mutluluk duyuyorum. NATO’nun 360 derecelik yaklaşımı tüm İttifakın güvenliği açısından temel öneme sahiptir.” dedi. değerlendirmesini yaptı.

Amiral Munsch şunları söyledi: “Yeni müttefikimizin başkanını Napoli’de ağırlamak bir onurdu. Kendisi, Avrupa, Afrika ve Orta Doğu’da NATO’nun 360 derecelik genel görünümünü tartışma fırsatı buldu. Finlandiya değerli bir müttefik ve özellikle JFC Napoli’nin denetlediği birçok görevde yer aldı.” Ayrıca Kosova Gücü ve NATO Irak Misyonuna da katılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Ukrayna savaşını başlattığı 24 Şubat 2022’den sonra askeri tarafsızlık politikasından vazgeçerek NATO’ya katılma kararı alan Finlandiya, onay sürecinin Mart 2023’te tamamlanmasının ardından Nisan ayında NATO’nun 31’inci üye ülkesi oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu