Haber

Başkan Gürün; “Belediye Arazilerini Köylülerimize Açıyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Fethiye-Seydikemer İlçeleri Süt Üreticileri Birliği arasında, Büyükşehir Belediyesi’ne ait arazilerde çiftçilerin en büyük girdi maliyetlerinin ortasında yer alan kaba yem üretimine takviye için protokol imzalandı. Protokolde konuşan Lider Gürün, “Büyükşehir Belediyesi’nin arazilerini kiralamak yerine köylülerimizin hizmetine sunuyoruz. Köylülerimizin giderlerini kısıp uygun olan tüm arazileri üretimlerine sunacağız.”

Muğla Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimi ve üreticiyi desteklemeye yönelik projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda üreticinin girdi maliyeti en yüksek kalemlerinden biri olan kaba yem üretimi için protokol imzalandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Fethiye-Seydikemer İlçeleri Süt Üreticileri Birliği arasında imzalanan protokol kapsamında Büyükşehir Belediyesi’ne ait 55 dönüm arazi kooperatif tarafından ağaçlandırılacak ve elde edilen eserler bedelsiz olarak üreticiye dağıtılacak. şarj etmek.

Kooperatif Lideri Tokmak, “Büyükşehir belediyesi arazisinde ürettiğimiz kaba yemi üreticilerimize ücretsiz dağıtacağız”

2 bin 650 üyesi bulunan Fethiye-Seydikemer İlçeleri Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak, Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı bu desteğin çok değerli olduğunu vurgulayarak, çiftçilerin üretim yapabilmesi için üreticilere ücretsiz kaba yem dağıtılacağını söyledi. girdi maliyetlerini azaltır. Tokmak, “Büyükşehir Belediyemizle yem üretimi konusunda çalışma yaptık. Belediyeye ait araziler birliğimize tahsis edilecek. Sezonda bu arazilerden iki farklı ürün almayı planlıyoruz. Bunları üreticilerimize ücretsiz vereceğiz. Kaba yem maliyeti çok arttı bu proje bizim için çok önemli.”

Gürün “Topraklarımızı Köylülerimizin Hizmetine Vereceğiz”

Tarımsal üretimin artması ve gençlerin üretime katılımının çok değerli olduğunu vurgulayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’yı turizmin yanı sıra tarımsal üretimiyle de öne çıkan bir il haline getirmek için çalıştıklarını söyledi. Protokol kapsamında Seydikemer Korubükü ve İzzettin Mahallelerinde 33 bin 543 metrekare, 21 bin 707 metrekare arazide ise yem bitkilerinin dikileceğini vurgulayarak, üreticilerin girdi maliyetini düşürmek istediğini söyledi. Gürün, “Geldiğimiz noktada Milas’ta başladığımız 350 dönümlük araziyi ektik ve bu eserleri o bölgedeki yetiştiricilere ücretsiz olarak dağıttık. Şimdi de bu çalışmayı ilçemizde 55 dönümlük alanda yapacağız. Seydikemer Fethiye yöresi Arazimizi köylümüzün hizmetine sunmak istiyoruz.Yerlerimizi yem üretimine açarak üreticilerimizin maliyetlerini düşürmeye çalışıyoruz.Toprağınızı ve hayvanlarınızı satmayın direnin dedik. Artık çalışmalarımızı tamamladık ve güç birliği ile kurduğumuz iş birliği ile ürünümüzü Muğla’da en yüksek fiyattan pazarlayacağız. Son olarak Muğla’da bu birleşmeyi gerçekleştirdik. Tarımda yaptığımız çalışmalarla istiyoruz. Gençlerimiz köylerine, topraklarına dönsün” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

haber-karabaglar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu