Haber

Bakan Kasapoğlu, Dünya Gönüllüler Günü Programında gençlerle buluştu

gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Bu ülkenin eli rahmet, gönül dili tüm insanlığı kuşatacak kadar kuvvetlidir.” söz konusu.

Cebeci Site Yurdu’nda düzenlenen 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü Programı’nda gençlerle bir araya gelen Bakan Kasapoğlu, gönüllülüğün insanlıkla eşdeğer bir bedel olduğunu söyledi.

“Gönüllülük, karşılık beklemeden yapmaktır.” Kasapoğlu şunları söyledi:

“Gönüllülük ‘almadan verme’ ahlakıdır. Dayanışmanın en net halidir. Çünkü gönüllülük anlamlar ve faydalar üretme çabasıdır. Millet olarak hamurumuzda, kodlarımızda ve yaşam tarzımızda gönüllülük hiçbir zaman kaybolmamıştır. bugün olduğu gibi geçmişte de önemi ve coşkusudur. Bulunduğu coğrafyalara baktığımızda kurmuş olduğu vakıfları ve aşevlerini görmekteyiz. somut yol, karşılıksız vermeyi, kendine ve tüm evrene faydalı olmayı ve tüm evrene hizmeti, çalışmayı ve çabayı en değerli manevi ideallerden biri saydık.

Gönüllülüğün anlam ve öneminin son yıllarda tüm dünyada ana gündem konularından biri haline geldiğini belirten Kasapoğlu, “Gönüllülüğün başta gençler olmak üzere daha geniş kitleler tarafından benimsenmesi, sahiplenilmesi adına değerli bir gelişmedir. gelecek için daha çok umut… Çok boyutluluktan çıkmakla sorumlu olduğumuzu düşündüğümüz hayırseverlik kültürü ve gönüllülük ruhu, son yıllarda tüm ilgili kurumlarıyla birlikte toplumumuzun tüm katmanlarında daha büyük bir şevk ve şevkle benimsenmiştir. ve teşkilatlar nerede mazlum mazlum varsa ona vefa göstermiştir.” ifadelerini kullandı.

“Gönüllülük gençlerimiz tarafından tam anlamıyla sahiplenildi”

Türkiye’nin mazlumların umudu olduğunun altını çizen Bakan Kasapoğlu, şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, mazlumların umudu, kardeşlik, dayanışma ve gönüllülük ruhunu evrensel bir biçimde ortaya koymuş ve bunu tüm dünyaya güçlü bir mesaj olarak göstermiş bir Türkiye vardır. sözle değil, icraatlarla tüm dünya… İnsani Yardım Raporu verilerine göre Türkiye dünyanın ‘en cömert ülkesi’. Çok şükür gönüllülük, Bakanlığımızın öncülüğünde, kamu, özel sektör ve sivil toplum arasındaki aktif işbirliği ile yürütülen çalışma ve projelerle milletimiz ve gençlerimiz tarafından samimiyetle ve gönülden sahiplenildi.”

Bakanlığın 2019 yılını “Gönüllülük Yılı” ilan ettiğini ve “2019 Gönüllülük Yılı Strateji Belgesi”ni kamuoyu ile paylaştığını hatırlatan Kasapoğlu, “Bu belgede 6 stratejik hedef belirledik; teknoloji, daha etkili düzenleme ve risk yönetimi, Gönüllü yönetiminin ve eğitiminin güçlendirilmesi, kurumlar arası bağlantıların güçlendirilmesi, gönüllülüğün tanınması ve değer verilmesi. Neyse ki çok şey başardık, ancak hala daha çok çalışmamız gereken alanlar var.” görüş bildirdi.

Kasapoğlu, YÖK ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokolle üniversitelerde “Gönüllülük Çalışmaları” dersinin seçmeli olarak okutulacağını bildirdi.

Pandemi döneminde 2020 yılında Ankara’da başlatılan ve halen devam eden “Yiyeceğini Paylaş Projesi” ile 4 milyon porsiyon sıcak yemeğin ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını kaydeden Kasapoğlu, Damla Gönüllü Hareketi kapsamında şunları kaydetti: , gençler milyonlarca insanın kalbine dokundu.

“Bakanlığın tüm imkanları gençlere açık”

Kasapoğlu, Türkiye’nin ev sahipliğinde 5. İslami Dayanışma Oyunları ve 4. Dünya Göçebe Oyunları’na katılan gönüllü gençlere de teşekkür etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı.

“Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın tüm imkanları istekli gençlere açıktır. Yeni gönüllere girmek, gönüller arasında köprüler kurmak, bu köprüleri güçlendirmek, kardeşliği, dostluğu ve dostluğu pekiştirmek, bu ruhu taşımak, uyum sağlamak için Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın tüm imkanları açıktır. , ve hayırseverlik anlayışını geleceğe daha güçlü taşımak.Gönül, milletimizin en pahalı sermayesi olan bu toprakların en değerli hazinesidir.Başka hiçbir dilde karşılığı yoktur.Gönül gönülden ötedir.Herkesin kalbi vardır. ama Neşet Usta’nın o ‘sağır rahibe’ ile söylediği gönül sözü… Bu memleketin merhamet eli, gönül dili bütün insanlığı kuşatacak kadar kuvvetlidir.Merhamet eli ve gönül dili bu milletin yıllardır taşıdığı size emanettir sevgili gençler.Yüreğinizle,merhametinizle,aklınızla,vicdanınızla tüm insanlığın tek ümidi sizsiniz.Çınarı yeşillendirin ki tüm insanlığı kuşatsın.İnsanlığın buna ihtiyacı var.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu