Haber

Güney Kore’den alınan K2 Black Panther tankları Polonya ordusuna teslim edildi

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Güney Kore’den satın alınan K2 Black Panther tanklarıyla ilgili olarak, “Askeri harcamalardan tasarruf etmek doğru olmaz. Rusya’nın tüm komşuları tehdit altında ve bu nedenle Polonya ordusu güçlendiriliyor” dedi. söz konusu.

Güney Kore’den alınan K2 Black Panther tanklarının orduya teslim töreninde konuşan Morawiecki, söz konusu tankların fiyatlarının uygun olduğunu ve teslimat sürelerinin hızlı olduğunu söyledi.

Morawiecki, Polonya’nın güvende olması için güçlü bir orduyla düşmanları caydırmak istediklerinin altını çizerek, “Ordumuz o kadar güçlü olmalı ki kimse bize saldırmaya cesaret etmesin” dedi. ifadesini kullandı.

K2 Black Panther tanklarının önemine işaret eden Morawiecki, “Ordu için tasarruf gerçek değil. Rusya’nın tüm komşuları tehdit altında ve bu nedenle Polonya ordusu güçlendiriliyor.” dedi.

“Eğitimli askerler tarafından kullanılacağı bilinmelidir”

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak da orduyu güçlendirdiklerini ve önceliğin ülke güvenliği olduğunu vurguladı.

Blaszczak, K2 tanklarının gerektiğinde vatanı etkin bir şekilde savunacak deneyimli askerler tarafından kullanılacağını belirterek, “Güney Kore’de bazı askerler K2 tanklarının kullanımı konusunda eğitiliyor. Bilinmeli ki kendimizi savunacağımız teçhizat, eğitimli askerler tarafından kullanılacak.” değerlendirmesini yaptı.

Polonya ordusunu güçlendirme çalışmalarının süreceğini vurgulayan Blaszczak, tankların Polonya’nın kuzeydoğusunda konumlanacağını kaydetti.

Blaszczak, “Güney Kore ile iş birliği kapsamında K2 tankları 2026’dan sonra Polonya’da da üretilecek. Polonya’nın güvenliği bizim için en değerli şey” dedi. söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu