Teknoloji

Vücuttan Çıkarılan Beyin İlk Defa Makineye Bağlanarak Yaşatılabilecek

Futurama adlı animasyon dizisinde bazı insanlar özel bir kasenin içinde sadece kafalarını saklayarak hayatta kalmayı başarmışlardı. Bilim insanlarının yapacağı yeni bir çalışma, bu tür cam fanuslarda yaşamın önünü açacak sürecin ilk adımı olabilir. Teksas Üniversitesi Güneybatı Tıp Merkezi Araştırmacılar yaptıkları çalışmada domuz beynini vücut dışında sağlıklı ve işlevsel bir durumda korumayı başardılar. En azından bir süreliğine…

Araştırmacılar yaptıkları çalışmada öncelikle domuz beyninin sağlıklı çalışması için gerekli koşulları belirlediler, ardından ekstrakorporeal pulsatil dolaşım kontrolü (EPCC) adı verilen bir cihazı kullandılar. Bu cihaz sayesinde beynin ihtiyaç duyduğu besinler, sıvı akışı, kan basıncı ve sıcaklık gibi faktörler, beynin vücuttaki ortamını taklit edecek şekilde hazırlandı. Daha sonra da ketaminAnestezi uygulanmış domuz beyni sisteme yerleştirildi.

Sadece beyin olarak yaşamak mümkün mü?

Bir grup nörologun yaptığı araştırmada, vücudun geri kalanından herhangi bir biyolojik girdi gelmemesine rağmen beyindeki aktivitenin arttığı tespit edildi. 5 saatte bir Belli bir süre boyunca minimum değişiklikle devam ettiği ortaya çıktı. Araştırmacılara göre bu başarı insan beynini de etkiliyor diğer vücut fonksiyonlarından etkilenmeden muayeneGelecekte yeni yollar açacak ve aynı zamanda beyin nakline de olanak sağlayacak.

Eugene McDermott İnsan Büyümesi ve Gelişimi Merkezi’nde nöroloji, pediatri ve fizyoloji profesörü Juan Pascual şunları söyledi: Bu yeni yöntem, araştırmaların vücuttan bağımsız olarak beyne odaklanmasını sağlayarak fizyolojik sorulara daha önce yapılmamış bir şekilde yanıt vermemizi sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

Araştırma bilimsel raporlarBilimsel dergide yayımlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu