Ekonomi

Torbalı Karma ve Mobilya OSB büyüyor

Torbalı Karma ve Mobilya Organize Sanayi Bölgesi’nin büyümesini ve sektöre daha fazla katkı sağlamasını sağlayacak olan süreç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yazısı ile resmen tamamlandı. Böylece Torbalı İlçesi Yeniköy Mahallesi’nde bulunan hazineye ait 715 bin 143,48 metrekare alana sahip taşınmaz organize sanayi bölgesi olarak kullanılacak.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28. Dönem TBMM Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın mobilya sektörüne ivme kazandıracak Torbalı Karma ve Mobilya Organize Sanayi Bölgesi’nin gelişimine katkılarından dolayı tuzağa düştü. şehrin içinde. ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya.

715 bin 143 metrekare eklenecek

Mobilya sektörüne yönelik projesi İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Torbalı Ticaret Odası tarafından yürütülen Torbalı Karma ve Mobilya OSB’nin büyüyerek daha fazla firmaya hizmet vermesini sağlayacak süreç tüm paydaşlarımızın yanında. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden yazı. Tamamlanmış. Odaların 28.04.2022 tarihinde yazılı olarak yaptıkları başvuruya cevaben gönderilen yazıda, “Hazineye ait olan ve İstanbul’da bulunan 715 bin 143,48 metrekarelik taşınmazın 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu’nun 4. maddesi” ifadeleri kullanıldı. İzmir İli Torbalı İlçesi Yeniköy İlçesi Organize Sanayi Bölgesi Olarak Kullanılacak İzmir Torbalı Karma ve Mobilya OSB Sanayi Bölgesi’nin satışı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. .

Özgener: “Sadece İzmir için değil Türkiye için de önemli”

Torbalı Karma ve Mobilya OSB’nin İzmir için değil Türkiye’de mobilya sektörünün gelişmesi için çok değerli olduğunun altını çizen Özgener, “Ülkemizde mobilya sektörü 40 bin işyeri ve istihdam potansiyeli yüksek stratejik segmentlerin ortasında yer alıyor. yaklaşık 200 bin çalışan “Mobilya sektöründen aldığımız payı artırma potansiyelimiz çok yüksek. Yenilikçi yapısı ve gelişme potansiyeline rağmen şehir merkezimize sıkışan ve lojistik imkanlar açısından sıkıntı yaşayan mobilya sektörümüzün geniş ve kaliteli üretim alanlarına olan ihtiyacı uzun zamandır konuştuğumuz bir konu olmuştur. .”

Projesini İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Torbalı Ticaret Odası tarafından yürütülen Torbalı Karma ve Mobilya OSB ile 6 bin kişilik istihdam hedeflendiğini belirten Başkan Özgener, şöyle konuştu: “OSB alanımızın büyümesiyle dairemize katkının artmasından memnuniyet duyuyor, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” söz konusu. – İZMİR

onikisubat-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu