Haber

Tokyo hükümeti, Çin’in Japon vatandaşlarına vize vermeyi durdurmasına tepki gösterdi

Çinceaçılış hafta sonu ülke tatilleri, Kovid-19Japon hükümeti, karantina önlemlerini kaldırmasının ardından Çin vatandaşlarına virüs testi şartı getirilmiş. Buna cevaben Pekin yönetimi, Çin vatandaşları için test zorunluluğu nedeniyle Japon vatandaşları için vize işlemlerini geçici olarak askıya aldı.

Japonya Kabine Baş Sekreteri matsuno hirakazu, yaptığı açıklamada, Çin’in vizeyi durdurma kararını ‘Kovid-19 tedbirlerinin ötesindeki nedenlerle’ aldığını söyledi.

‘Tek taraflı ve oldukça talihsiz’ olarak nitelendirdiği vize askıya alma kararını protesto ettiklerini kaydeden Matsuno, kararın geri alınması çağrısında bulundu. Tokyo hükümetinin Çin vatandaşlarına test yapma yükümlülüğünü savunan Matsuno, tedbirin “virüs taşıyıcılarının Japonya’ya ani akışını önlemeyi” amaçladığını belirtti.

japon dışişleri bakanı Hayashi Yoşimasa Tedbirlerin mümkün olduğunca insan hareketliliğini engellemeyecek şekilde hayata geçirildiğini ifade etti. Hayaşi, Çin’deki Kovid-19 koşullarını, bu ülkenin açıklayacağı verileri ve atılacak adımları takip edeceklerini belirtti.

Çin, Kovid-19 salgınının başlamasının ardından uyguladığı son kontrol tedbirlerinin kaldırılmasıyla 8 Ocak’ta kapılarını dünyaya açtı.

kocaaliajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu