Haber

İsrail: Hizbullah’la savaş istemiyoruz

İsrail ordusunun 21 askerini kaybetmesinin ardından savaş kabinesi üyeleri kuzeydeki kentlerin belediye yönetimleriyle toplantı yaptı.

Toplantıda konuşan Savunma Bakanı Gallant şunları söyledi: ” Kuzeyde olup biten her şeyi izliyoruz. Hizbullah provokasyonlarına devam ediyor, şimdi bu konuyla ilgili özel bir değerlendirme yaptım. Biz savaş istemiyoruz ama bölgede ortaya çıkabilecek her türlü duruma hazırız. Bu yüzden bir elimizi güneyde tutup keskin gözlerimizle kuzeyi izliyoruz.“z” dedi.

İsrail’in Ekim 2023’te Gazze Şeridi’nde askeri operasyonlara başlamasının ardından güney Lübnan’daki durum kötüleşirken, İsrail ordusu ve Hizbullah savaşçıları sınır boyunca her gün karşılıklı ateş açıyor.

İsrail güçleri, abluka altındaki Gazze Şeridi’nde devam eden çatışmalarda 21 askerinin daha öldürüldüğünü duyurdu.

İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog, 21 İsrail askerinin öldürülmesine ilişkin mesajında ​​bu sabahın kendileri için “dayanılmaz derecede zor” olduğunu belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin NetanyahuGazze Şeridi’nde 21 İsrail askerinin öldürülmesine ilişkin değerlendirmesinde, saldırıların başlangıcından bu yana en zor günlerden birini yaşadıklarını vurguladı.

Hizbullah: Savaş tüm cephelerde devam ederse İsrail Filistin kurallarını kabul edecek

Geçtiğimiz günlerde konuşan Lübnan merkezli Hizbullah örgütünün lideri Hasan Nasrallah, İsrail’in Lübnan ve Yemen de dahil olmak üzere beş cephede kendisine ve müttefiklerine karşı askeri operasyonlara devam etmesi halinde Filistin direnişinin koşullarını kabul edeceğini söyledi.

İsrail’in Ocak ayında gerçekleştirdiği hava saldırısında örgütün saha komutanlarından Visam Hüseyin Tavil’in öldürülmesinin 7. haftası dolayısıyla düzenlenen programa video konferans yoluyla katılan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah 8, şunları söyledi: Gazze Şeridi, Batı Şeria, Lübnan, Yemen ve Irak dahil tüm cephelerde çatışmalar devam ederse düşman direniş şartlarını kabul etmek zorunda kalacak.“dedi.

Nasrallah, Gazze Şeridi’ndeki çatışmanın başladığı ilk günden itibaren Lübnan’ın İsrail ile geniş çaplı bir savaşa hazır olduğunu vurgularken, savaşa katılmaktan da korkmadığının altını çizerek konuşmasını şöyle tamamladı: “ Saldırının ilk gününden itibaren Filistin’deki kardeşlerimizin yanında olduk ve Gazze Şeridi’ndeki savaş bitene kadar onlara destek vermeye hazırız.” o devam etti.

Nasrallah, konuşmasında ABD ve İngiltere’nin 12 Ocak’ta Yemen’e yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarına değinerek, şunları söyledi: Yemen’e yapılan son saldırı İngiliz ve Amerikan aptallığıdır. ABD savaşı tırmandırmak istemediğini iddia ediyor ama bunu kendileri yapıyorYemen’deki Husileri hava saldırısıyla Kızıldeniz’deki gemileri hedef almaktan caydırmanın mümkün olmadığının altını çizdi.

haber-posof.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu