Haber

Meslek lisesi öğrencileri depremzedeler için ahşap oyuncaklar üretti

İSOV Dinçkök Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen felaketin ardından ülke genelinde başlatılan yardım seferberliğine ürettikleri ahşap oyuncaklarla destek veriyor.

Liseden yapılan açıklamaya göre, endüstriyel otomasyon teknolojileri alanında eğitim gören öğrenciler ve atölye şefi Hasan Hüseyin Aslancan, beyin sarsıntısından etkilenen çocuklara manevi destek sağlamak için harekete geçti.

Gönüllü ekip, çeşitli hayvan figürlerinden oluşan boyanabilir yapbozlar şeklinde ahşap oyuncaklar üretmek için depremzedeler için bir okul sonrası atölyesine gelir.

Öğrenciler her biri baykuş, kaplan ve sincap figürlerinden oluşan CNC router makinelerinde saatte 30 kesim yapan 10 adet oyuncak seti hazırlar.

İlk etapta 200 set üretmeyi hedefleyen grup, oyuncakları akrilik boya seti ile depremzedelere ulaştırmayı planlıyor.

Meslek lisesi olarak tahta oyuncak üretebileceklerini düşünerek hızla harekete geçtiklerini belirten açıklamada görüşlerine yer verilen Aslancan, “İlk kez denediğimiz bu çalışmanın amacı, deprem yapmak. kurtulanların biraz gülümsemesi ve onları içinde bulundukları durumdan zihinsel olarak uzaklaştırmak, bizi işimizde daha özverili yaptı.” terimini kullandı.

Okullarında oyuncak üretimi etkinliklerine katılan öğrenciler de depremzedelere yönelik projede yer almaktan memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu