Ekonomi

Biden ve McCarthy borç tavanını yükseltmek için anlaşmaya yakın

Konuya aşina kişilere göre, Cumhuriyetçi ve Beyaz Saray müzakerecileri, ABD’nin temerrüde düşmesini önlemek için zaman daralırken, borç limitini yükseltmek ve federal harcamaları iki yılla sınırlamak için bir anlaşmaya yaklaşıyorlar.

İki taraf son günlerde müzakerelerdeki farklılıkları daralttı, ancak üzerinde anlaşmaya varılan detaylar kesintili ve nihai bir anlaşma gerçekleşmedi. İki taraf şimdi üst ucun boyutu konusunda anlaşmaya varmadı.

Ortaya çıkan anlaşmanın şartlarına göre, Önder Joe Biden’ın bütçe talebi doğrultusunda önümüzdeki yıl savunma harcamalarının yüzde 3 oranında artırılmasına izin verilecek.

Anlaşmaya aşina olan kaynaklara göre, anlaşma aynı zamanda ülkenin elektrik şebekesini yenilenebilir enerji gibi önemli bir iklim hedefine uyacak şekilde yükseltirken, GOP tarafından desteklenen boru hatları ve diğer fosil yakıt projeleri için izinleri hızlandıracak bir tedbiri de içeriyor.

Anlaşma, Biden’ın Enflasyon Düşürme Yasası kapsamında kazanılan İç Gelir Servisi için 80 milyar dolarlık bütçe artışından 10 milyar doları kesecek. Cumhuriyetçiler bir aracı ve kontrol dalgası konusunda uyarıda bulunurken, Demokratlar artışın daha az vergi kaçakçılığıyla dengeleneceğini söyledi.

bucak-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu