Haber

Kerkük’te Ebola salgını nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti

Kerkük Sağlık Müdürü Ziyad el-Cubburi, salgının ilk kez görüldüğü Kerkük kentinde bir kişinin hayatını kaybettiğini, biri ağır iki kişinin de hastanede tedavi altına alındığını söyledi.

Salgının yayılmasına karşı kentte değerli ve önemli tedbirler aldıklarına işaret eden Cubburi, salgına yakalananların tedavisi için bir devlet hastanesi tahsis ettiklerini bildirdi. Son iki günde 30 kişiye virüs testi yapıldığını ve sonuçların yarın açıklanacağını belirten Cubburi, salgının önlenmesi için alınan tedbirleri artıracaklarını kaydetti.

Basından destek isteyen Cubburi, “Vatandaşların bilinçli olması ve alınan tedbirlere uyması için basının rolü çok önemli. Bunun için basının desteğine ihtiyacımız var.” terimini kullandı. Kerkük Veteriner İşleri Müdürü Mansur Beyatlı, hayvancılığın yoğun olduğu tüm ilçe, belde ve köylerde olağanüstü tedbirlerin başlatıldığını belirterek, şüpheli yüzlerce hayvandan test için kan örneği alındığını vurguladı.

İlk olarak 1976’da Kongo’da ortaya çıkan ebola, Aralık 2013’te Batı Afrika’da tekrar görüldü. 2014-2017’de Gine, Liberya ve Sierra Leone’de yaşanan salgın döneminde yaklaşık 30 bin kişiye Ebola virüsü bulaştı ve 11 binden fazla kişi hayatlarını kaybettiler.

hanak-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu