Ekonomi

Kamu kurumlarında yönetici maaşlarının düzenlenmesi

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarında yönetici ve çalışanlara uygulanacak taban ve tavan fiyatlar değişti.

Karar, 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 34’üncü maddesi, 527 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 31’inci maddesi ve 6107 sayılı Kanun’un ilgili maddelerinde Resmi Gazete’de yayımlandı.

Karar, 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 9’uncu ve Ek 1’ine tabi kuruluşlarda kapsam dışı çalışanı, Kanun Hükmünde Kararname kapsamındaki kuruluşlar ve bağlı ortaklıklarda çalışan kapsam dışı çalışanı kapsıyor. 399 Sayılı Karar.

Ayrıca, diğer kamu iktisadi kuruluşlarının yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile denetim ve tasfiye kurulu üyeleri de dahil olmak üzere Vilayenler Bankası A.’nın yönetim ve kontrol kurulu üyeleri,

19 bin 756 TL’den aşağı olmayacak

Karara göre kapsam dışı işçi ile Vilayenler Bankası A.Ş.’nin sözleşmeli çalışanı. altındaYapılan ödemelerin brüt aylık ortalaması 2023 yılının ikinci yarısı itibarıyla hiçbir şekilde 19 bin 756 liranın altına düşmeyecek.

Genel müdürler için 79 bin 584 lira, BOTAŞ ve TPAO’daki diğer personel için 68 bin 478 lira, genel müdürler için 71 bin 741 lira, genel müdür yardımcıları için 66 bin 839 lira, diğer çalışanlar için 57 bin 85 liranın üzerinde. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, TEMSAN ve Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.’deki genel müdürler için 70.699 TL’den, diğer çalışanlar için 57.925 TL’den, diğer kuruluşlardaki genel müdürler için 58.170 TL’den, diğer çalışanlar için 45.119 TL’den fazla. Yüksek olmayacak.

PTT ve İl Bankası yöneticilerinin maaşları

Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. ile İller Bankası A.Ş. üyelerine, yönetim kurulu başkanına bu bedelin iki katı ile net 15.661 lirayı geçmemek üzere Genel Kurulca belirlenecek miktarda aylık ücret verilecek. Denetim kurulu üyelerine, yönetim kurulu üyeleri için belirlenen fiyatın dörtte üçü.

Bu kuruluşların yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile denetim komitesi üyelerine 15 Ocak ve 15 Temmuz tarihlerinde Genel Kurul tarafından aylık ücret tutarını aşmayacak şekilde ilave ödeme yapılabilir.

Özelleştirme kapsam ve programında yer alan ve kamu payı yüzde 50’den fazla olan kuruluşlar dahil KİT ve bağlı ortaklıklarının yönetim kurulu üyelerine, idari lidere bu bedelin iki katı olmak üzere 15 bin 661 lira verilecek. yönetim kurulu üyeleri için belirlenen fiyatın dörtte üçü tasfiye kurulu denetçilerine ödenir.

Birden fazla görevi olanlara tek maaş ödenecek.

Bu karar kapsamındaki kurum ve kuruluşlarda görev yapan çalışanlara, birden fazla kuruluşta görev alan kişilere, bir görev karşılığında ücret ödenecek.

Ayrıca, yönetim, kontrol ve tasfiye kurulu üyeliği bulunan sözleşmeli ve kapsam dışı çalışanlar için, kapsamında yapılan toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda 2024 yılından itibaren belirlenen fiyat ve tavan fiyatlarında artış yapılması öngörülmektedir. Sayılı Kanun’un karar kapsamındaki fiyat ve fiyat taban ve tavanları her yıl için belirlenecek.

Kararla, bazı kurum ve kuruluşlarda idare, kontrol ve tasfiye kurulu üyelerinin ücretleri ile sözleşmeli ve sözleşmelilere uygulanacak taban ve tavan fiyatlarının belirlenmesine ilişkin 10 Nisan 2020 tarih ve 2393 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hazırlandı. kapsam dışı çalışanlar yürürlükten kaldırıldı.

mamak-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu