Haber

ABD’deki Burning Man Festivalinde Şiddetli Yağmurlar Ezilmeye ve Ölüme Neden Oldu

ABD’nin Nevada eyaletinde her yıl düzenlenen Burning Man müzik festivalinin düzenlendiği bölgede şiddetli yağışlar nedeniyle binlerce kişi mahsur kaldı, bir kişi hayatını kaybetti.

Şiddetli yağışlar festivalin düzenlendiği Black Rock Çölü’nü çamur birikintisine çevirerek binlerce kişiyi mahsur bıraktı.

Organizasyon yetkilileri, yaptıkları açıklamada, Kara Yol şehrinin giriş ve çıkış noktalarındaki tüm yolların kapatıldığını ve uçuş yapılmadığını belirterek, katılımcılara oldukları yerde kalmaları, yiyecek, su ve yakıtlarını korumaları ve evlerinde kalmaları tavsiyesinde bulundu. sıcak yerler.

Sosyal medyada yer alan görüntülerde insanların çamura saplandığı, araçların zorlukla hareket ettiği, etkinlik alanının çamur gölüne dönüştüğü görülüyor. Araçların zemini kötüleştirmesi nedeniyle etkinliğe giriş ve çıkış yolları kapatıldı.

Washoe Şerif Ofisi’nden yapılan açıklamada, etkinlik alanına giden tüm yolların kapatıldığı ve bu yöne gidenlerin geri gönderileceği uyarısında bulunuldu.

Yetkililer, daha fazla yağmur beklendiğini belirterek, toprağın insanların bölgeyi terk etmesine yetecek kadar kurumasının birkaç gün sürebileceğini ekledi.

Burning Man’in son gelişmeler hakkında bilgi vermek amacıyla açtığı site, “Buraya hayatta kalmak için ihtiyacımız olan her şeyi getirdiğimiz bir yer olduğunu bilerek geldik. Dolayısıyla böyle bir hava olayına hepimiz hazırlıklıyız” dedi. terimler yer aldı.

Öte yandan yetkililer, yağışlarda hayatını kaybeden bir kişinin ailesine haber verildiğini ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Servis araçlarının çamur içinde hareket edememesi nedeniyle festival alanındaki tuvaletlerin boşaltılamadığı ve bu nedenle kullanılamadığı bildirildi.

Her yıl 70 binden fazla kişinin katıldığı 9 gün süren festival kapsamında, çölün ortasında kurulan kesintili şehirde ziyaretçiler tüm ihtiyaçlarını kendileri karşılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu