Haber

Cem Özdemir seçim manipülasyonundan endişeli

Almanya Tarım Bakanı Cem Özdemir, Alman Kayıt Ağına Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri hakkında ilgili gazetelere değerlendirmelerde bulundu. Seçimlerin Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığına son vermesini umduğunu kaydeden Özdemir, Erdoğan’ın 20 yıllık iktidarında seçim sonucunun “her zamankinden daha net” olduğunu söyledi.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası bir zaferinin demokrasiye dönüşün önünü açabileceğini söyleyen Özdemir, olası seçim manipülasyonlarından duyduğu kaygıyı da dile getirdi.

“Seçimlerin manipüle edileceği ve Erdoğan’ın görevi bırakmayacağı yönündeki endişeler yersiz değil” diyen Özdemir, Erdoğan’ın siyasi muhaliflerini hapse attığını, HDP’yi kapatmak istediğini, toplanma ve haber alma özgürlüğünü büyük ölçüde kısıtladığını, AKP’nin geçmişte kaybettiği seçim. endişelere destek verdi.

Almanya Adalet Bakanı “provokatif söylemlere” karşı uyardı

Almanya Adalet Bakanı Marco Buschmann da yetkilileri seçim kampanyaları konusunda dikkatli olmaya çağırdı.


Marco BuschmannFotoğraf: Florian Geartner/photothek/picture Alliance

Buschmann’da Alman Kayıt Ağına “Geçmişte Almanya’da Türk siyasetçilerin provokatif konuşmalar yaptığı seçim mitingleri vardı. Almanya’da alenen provokatif konuşmalar olması durumunda yetkililerin bunlara müdahale etme imkanı var.” Bu konudaki sorumluluğun devletlere ait olduğunu belirten Buschmann, “Devletleri bu imkanları kullanmaya davet ediyorum.”

14 Mayıs seçimleri için Almanya’da, yurt dışında ve gümrüklerde olmak üzere oy verme işlemleri bugün başladı. Türkiye dışındaki ülkelerde de oy verme işlemleri 9 Mayıs akşamına kadar devam edecek. Almanya’da 1,5 milyon Türk vatandaşı seçmen bulunuyor.

AFP / HS,ET

Mani olmadan DW Türkçe’ye nasıl ulaşabilirim?

haber-bahcelievler.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu