Haber

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş: Engelli vatandaşlarımıza eşit fırsatlar sunmak istiyoruz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Çocuklarımızın hayata katılabilmeleri, istedikleri alanda eğitim alabilmeleri, yeteneklerini geliştirebilmeleri ve üretken olabilmeleri için tüm kalbimizle hizmetinizdeyiz.” söz konusu.

Bakan Göktaş, Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nı ziyaret etti. Engelli folklor grubunun gösterisini izleyen Göktaş, engelli bireyler ve aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Burada konuşan Göktaş, engelliler sarayına her gelişinde daha da heyecanlandığını ve gurur duyduğunu söyledi.

Bakanlık olarak engelli vatandaşlarımızı hayatın her alanında görmek istediklerini belirten Göktaş, “Buradan tüm engelli vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Siz yoksanız biz eksiğiz ama sizinle.” bütünüz ve biriz. Çünkü sosyal politika anlayışımızın temeli 7’den 70’e herkese eşit fırsatlar sunmaktır.” söz konusu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çözüm odaklı bir yaklaşımla 2020 yılını erişilebilirlik yılı ilan ettiğini hatırlatan Göktaş, şöyle konuştu:

“2020 erişilebilirlik yılı itibarıyla eğitim, sağlık, ulaşım, mimari ve teknoloji kullanımına yönelik engelsiz düzenlemeler ivme kazandı. Evde bakım desteklerimizle ailelerin sorumluluğunu da paylaşmaya başladık. Bakımlarımızın hizmet yelpazesini genişlettik. Merkezlerde engelli ailelerin de yer almasını sağlıyoruz. Böylece engelli kardeşlerimiz olan ailelerin sosyal katılımını teşvik ediyoruz. “Önünü açtık.”

“Engelsiz yaşam merkezlerini farklı engel türlerine göre düzenleyip sayılarını artıracağız.

Bakan Göktaş, 2030 Engelsiz Vizyon Belgesi ile engelli vatandaşların fırsat eşitliğine erişimini daha kapsamlı bir anlayışla desteklemeye devam edeceklerini belirterek, “Asıl amacımız millet olarak yakaladığımız refah düzeyini önümüzdeki yıllarda da paylaşmaktır. Tek bir kişiyi bile geride bırakmadan kardeşlik.” dedi.

Yaptıkları hiçbir hizmetin nimet olmadığını belirten Göktaş, “Aksine insanımızın hakkını vermektir. Çocuklarımızın hayata katılması, eğitim alması için tüm kalbimizle hizmetinizdeyiz. Kendi seçtikleri alanda, yeteneklerini geliştirerek üretken olabilirler.” söz konusu.

Göktaş, Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nın gerçek belediyeciliğin somut bir yansıması olduğunu belirterek, “Bu çatı altında hiçbir engellinin yalnız bırakılmayacağını, hayata katılmanın, çalışmanın ve yaşamanın keyfini çıkaracağını hepimiz için derinden hissettik. Yeni dönemde liderimizle birlikte hayalleri, somut hedefleri büyük başarılara dönüştüreceğiz.” Dönüşmeye devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni hizmet modelleriyle Türkiye Yüzyılında engelsiz bir Türkiye hedefi doğrultusunda çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Göktaş, farklı engel türlerine göre engelsiz yaşam merkezleri düzenleyerek sayılarını artıracaklarını kaydetti.

“Türkiye’nin gözbebeği İstanbul, hak ettiği ilgiyi ve hizmeti yeniden kazanacak”

Bakan Göktaş, engellilerin ürettiği ürünlerin satışını kolaylaştırmak için engelsiz satış merkezleri ve online pazar yeri uygulamaları da geliştireceklerini belirtti.

Engelli istihdamının artırılması için verdikleri desteği artıracaklarını belirten Göktaş, “İstanbul’daki tüm erişilebilirlik hizmetlerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tecrübesiyle Sayın Murat Kurum’un liderliğinde yürüteceğiz. Türkiye’nin gözbebeği İstanbul, hak ettiği ilgiyi ve hizmeti bir kez daha görecek.” dedi.

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Bağcılar Belediyesi öncülüğünde engellilere yönelik çalışmaların başladığını belirterek, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımızın belediye başkanı olmasıyla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu işin amiral gemisi haline geldi. Bu anlamda İstanbul’un çok özel bir yeri var. Maalesef 2019’dan sonra bu hizmet kervanı aksamaya başladı. 2024 seçimlerinde özellikle isterim. Burada bulunan çok değerli kursiyerlerimize ve onların çok değerli ailelerine sesleniyorum.” “İstiyorum. Bu çalışmaların daha da değerlenmesi ve daha da gelişmesi için 31 Mart’ta hepimiz ‘Murat Kurum’ diyoruz. İstanbul’umuz bu dileğine kavuşsun diyoruz.”

kizilcahamam-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu