Teknoloji

Windows 12 sistem gereksinimleri nasıl olacak? Yavaş yavaş çıkıyor!

Windows 11’in hala birkaç Moment güncellemesi (Moment 3 ve Moment 4) alması beklenirken, görünüşe göre Microsoft zaten yeni nesil Windows 12’yi çıkarıyor ( “Sonraki Vadi” olarak bilinir) üst düzey yöneticiye doğru istikrarlı bir şekilde ilerliyor Panos Panay yeni nesil Windows 12’nin bulut tabanlı ve yapay zeka odaklı deneyimlerin bir karışımı olacağını ve Microsoft’un bu yönde yavaş yavaş ilerleme kaydettiğini duyurdu. Şirket geçmişte güvenlik açısından istismar edildi. MSDTVe VBScriptgibi eski bileşenleri de terk eder.

Microsoft’un üç yıllık yayın döngüsüne geri döneceği düşünülüyor ve bu durumda, Next Valley veya Windows 12, muhtemelen 2024’ün ikinci yarısında genel olarak kullanılabilir olabilir.

Windows 12 sistem gereksinimleri

Windows 12 ile ilgili en çok merak edilen konulardan birinin sistem gereksinimleri olduğu rahatlıkla tahmin edilebilir. Microsoft, yalnızca birkaç yıllık CPU’ları uyumsuz olarak kabul ettiğinden, Windows 11 gereksinimleri genellikle çok katı kabul edildi. Son dönemde çıkan söylentiler, Intel’in 14. Nesil Meteor Lake-S masaüstü işlemcilerinin Windows 12 desteğiyle sunulacağını iddia ediyor. Ancak şu ana kadar bulduğumuz kanıtlar, Meteor Lake ve Next Valley için beklenen çıkış tarihleri ​​eşleşmediği için bunun pek olası olmadığını gösteriyor. Ayrıca şu an için Meteor Lake-S’den neredeyse hiç eser görmemiş olmamız, işlemci ihtiyaçlarının şu an muhtemelen sağlamlaşmadığını gösteriyor.

Alman satış noktası Deskmodder, Güvenilir Platform Modülü (TPM)gibi bazı ihtiyaçlar açısından güvenlik kripto işlemcisi için sürüm gereksinimi Windows 11 (TPM 2.0) ile birebir olacağını savunuyor.Microsoft, farklı bir biçimde, yakın tarihli bir Insider derlemesinde SHA-3 desteğini başlattı.

Ayrıca minimum RAM gereksinimi 8 GB’a kadar artırılabiliyor.

Rapora göre Next Valley (Windows 12) için sistem gereksinimleri desteklenen bir işlemci (henüz belirlenmemiş olabilir), TPM 2.0 (ilk olarak Ryzen 6000 mobil CPU’larla tanıtılan Pluton zorunlu olmayabilir) ve 8 GB RAM gibi görünüyor. .

Şu anda gerekli disk alanı için herhangi bir bilgi bulunmamakla birlikte, Microsoft, ReFS yükleme seçeneği sunabilir benziyor Hatta şirketin yakın zamanda ReFS sürümünü güncellediği düşünüldüğünde bu alanda da yerinde ilerleme kaydettiği tahmin edilebilir.

golmarmara-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu