Ekonomi

Virgin Atlantic 2024 karlılığı için yolda

Virgin Atlantic, tatil amaçlı seyahat edenlerin talebindeki artışa bağlı olarak gelirlerinde kaydedilen önemli artışın ardından bu yıl kârlılığa doğru ilerlediğini açıkladı. Kısmen Delta Air Lines’a (NYSE:DAL) ait olan İngiliz havayolu şirketi, 2023 yılında bir önceki yıla göre 265 milyon £ (333 milyon $) artışla 3,1 milyar £’luk rekor bir gelir bildirdi.

Olumlu gelir trendine rağmen Virgin Atlantic yine de zorluklarla karşılaştı ve 2023 için 139 milyon sterlinlik düzeltilmiş bir vergi öncesi zarar açıkladı. Ancak bu, bir önceki yıl bildirilen 206 milyon sterlinlik zarara kıyasla bir iyileşmedir.

Virgin Atlantic’in İcra Kurulu Başkanı Shai Weiss, havayolunun mali performansındaki iyileşmeyi, tatil amaçlı hava yolculuğu ve tatillere yönelik güçlü talebe bağladı. Havayolunun geleceği için iyimser olduğunu ifade eden Weiss şunları söyledi:

“Zarar hiçbir zaman tatmin edici değildir; ancak performansımız ve sonuçlarımız 2023’te gerçekten iyi bir ilerleme kaydettiğimizi, planın işe yaradığını ve Virgin Atlantic’in 2024’te kârlılığa dönme yolunda ilerlediğini gösteriyor.”

Havayolunun kârlılığa giden yolu, geçen yılın sonlarında önemli bir kilometre taşını tamamlayarak 28 Kasım 2023’te Londra Heathrow’dan New York’taki John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı’na ilk %100 Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı transatlantik uçuşunu gerçekleştirmesinin ardından geldi. Bu başarı Virgin Atlantic’in havacılık sektöründe inovasyon ve sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığının altını çizmektedir.

Raporlama sırasındaki döviz kuru 1$ karşılığı 0.7957 pound idi.

Bu makaleye Reuters katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu