Haber

Tekirdağ’da 7 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili tutuklanan sanığa 152 yıl 11 ay hapis cezası

Tekirdağ’da Kapıkule-Halkalı seferini yapan yük treni, Ergene ilçesi Velimeşe Mahallesi’ndeki hemzemin geçitte kapalı bariyerleri aşmaya çalışan Bilal Küllü’nün kullandığı 59 ADJ 755 plakalı minibüse, dün gece saatlerinde çarptı. 4 Eylül 2021 ve fabrika işçilerini taşıyan minibüs.

7 kişi öldü

Kazada Suzan Aksoy, eşi Halil Aksoy, Nebibe Korkmaz, Cangül Akın, Hülya Dinçkol, Yaşar Ulu, Nusret Açıkgöz hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

52 yaşındaki minibüs şoförü Küllü’nün tutuklanmasının ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Sivil Ulaşım Fakültesi Sivil Ulaşım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Zübeyde Öztürk, Öğr. Gör. Dr. Adem Faik İyinam ve Öğr. Gör. Dr. Nurbanu Çalışkan Özüer’den oluşan bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan raporda, Küllü “orijinal”TCDD mahalli idaresi ve Karayolları Genel Müdürlüğü ise ‘ikincil’hatalı bulundu.

yargı duruşması

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, minibüs şoförü Bilal Küllü’nün kazada yaşamını yitirdiği 140 yılı 20 yıla kadar 7 kişi ve yaralanan 5 kişi hakkında “muhtemel kasten öldürme” suçundan yargılandığı, farklı “basit tıbbi müdahaleler” ile. “Birden fazla kişiyi kasten yaralama” kabahatinden 5’er yıla kadar olmak üzere 25’er yıl hapis istendi.

Toplam 165 yıl tutuklu kalması istenen Bilal Küllü, Çorlu 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 4’üncü duruşmaya SEGBİS’le katıldı.

“Keşke evden çıkmasaydım, merdivenlerden düşüp ölmeseydim”

Ölen ve yaralananların yakınları ile avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada mahkeme başkanı Küllü’den son savunmasını istedi.

Küllü, “Çok üzgünüm. Bunu bilerek yapmadım. Hepsi kardeşim ve kimse beni uyarmadı. Çok üzgünüm keşke ölseydim. Oradan defalarca geçtiğimi söylemelerine rağmen Ben yapmadım kimsenin tırnağını incitmesinler hakkımda şikayet olsa şirket anahtarı benden alırdı herkese yardım ederdim keşke eve gitseydim dedim keşke gitmeseydim Çıkmadım, keşke merdivenlerden düşüp ölseydim.”söz konusu.

152 yıl 11 ay hapis cezası

Savcının mütalaası üzerine mahkeme heyeti, Bilal Küllü’nün sabıka kaydı olmadığı için olası kast indirimi uyguladı.

Mahkeme, yaşamını yitiren 7, yaralanan 5 kişiden Küllü’ye 152 yıl 11 ay hapis cezası verdi.

Basına kapalı yapılan duruşmanın ardından hayatını kaybedenlerin ailelerinin avukatı Hayrettin Çil açıklama yaptı.

“Adalet yerini buldu”

Asıl kararı mahkemenin verdiğini belirten Çil, şöyle konuştu: Elbette ayrılan bizler geri dönmeyeceğiz ama bu iyi bir karardı.söz konusu.

Kazada ablası Suzan ve eniştesi Halil Aksoy’u kaybeden Semra Çiçek de adaletin yerini bulduğunu belirtti. “Üç yetim var. Adalet yerini buldu, hepsi bu. Çünkü onları bir günde annesiz, babasız, nefessiz bıraktı. Söyleyecek hiçbir şeyim yok.”dedi.

arguvanajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu