Haber

Son Dakika: Galatasaray 2022-23 sezonu şampiyonluk kupasını kaldırdı

galatasaray 51 bin taraftarın önünde şampiyon olarak çıktığı Fenerbahçe derbisini farklı bir şekilde kazandı. Zaniolo’nun 2 golü ve Icardi’nin tek sayısıyla karşılaşmayı 3-0 kazanan Cim-Bom, karşılaşmayı ezeli rakibini isabetsiz tamamlamayı başardı. Aslan, şampiyonluk kupasını kaldırdığı derbide tarihi bir zafer elde etti.

ŞAMPİYONLUK SONRASI KUPA TÖRENİ

galatasaray Fenerbahçe, galibiyetin ardından coşkulu bir kutlamayla şampiyonluk kupasını kaldırdı. Galatasaray, şampiyonluk kupasını Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin elinden aldı. Kupa kaptan Muslera’nın eline geçti.

MAÇ BİTİRİLİRKEN PLATFORM OLUŞTURULUR

Galatasaray, Süper Lig’in 37. haftasında Fenerbahçe ile oynadığı maçın ardından Nef Stadyumu’nda şampiyonluk kutlaması yaptı. Fenerbahçe mücadelesi sona erdikten sonra sahanın ortasına platform kuruldu. Sarı-kırmızılı takımın 2022-2023 döneminde attığı goller barkovizyondan izlendi. Nef Stadı tribünlerinden ışık gösterisinin yanı sıra doğu tribününe asılan perdede Galatasaray’ın simgesi Aslan gösterildi. Kenan Doğulu, Simge Sağın ve Aleyna Tilki, Galatasaray’ın şampiyonluk coşkusu kapsamında sevilen şarkılarını seslendirdi.

ÖZBEK VE TİMUR TARAFTARLARINA SELAM OLDU

Galatasaray Lideri Dursun Özbek, İkinci Lider Metin Öztürk, Başkan Yardımcıları Niyazi Yelkencioğlu, Dikran Gülmezgil ve Sportif A.Ş. Taraftarları Başkan Yardımcısı Erden Timur karşıladı.

OKAN BURUK AİLESİYLE GİTTİ

Galatasaray’da teknik direktörlük yaptığı ilk yılında şampiyonluk yaşayan Okan Buruk, kutlamalarda eşi Nihan Buruk ve oğlu Ali Yiğit ile birlikte sahne aldı. Buruk madalyayı aldıktan sonra oğlu Ali Yiğit’e verdi.

MAURO ICARDI’DEN ‘I AM LOVE’ PERFORMANSI

Şampiyonluk kutlamasında sarı-kırmızılı futbolcular seçtikleri şarkılarla sahne aldı. Mauro Icardi, kendisiyle özdeşleşen ‘Aşkın Olayım’ şarkısıyla sahne alırken, kendisine Simge Sağın eşlik etti. İcardi ve Simge şarkıyı birlikte söylerken, stattaki sarı-kırmızılı taraftarlar Gomis’e ‘O Sen Olsan Bari’ şarkısıyla eşlik ederken, yanındaki şarkıyı Aleyna Tilki seslendirdi. Emre Taşdemir ve Abdulkerim Bardakçı trafik kazasında hayatını kaybetti. Çalık’ın fotoğrafıyla kutlamalara formayla katıldı. Ortada eşinin doğum yaptığı Norveçli futbolcu Fredrik Midtsjö kutlamalara katılamadı.

KUPA SARI KIRMIZI FUTBOLCULARIN ELİNDE

Kutlamanın ardından kupa töreni düzenlendi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Spor Toto, kaptan Fernando Muslera’ya Marvelous League 2022-23 şampiyonluk kupasını takdim etti. Daha sonra Muslera takım arkadaşlarıyla birlikte kupayı kaldırdı. Kupanın kaldırılmasının ardından stattan havai fişekler atıldı.

CUMHURİYETİN 100. YILDÖNÜMÜNDE

Sarı-Kırmızılılar, Cumhuriyetin 100. yılında şampiyon oldu. Sarı-Kırmızılılar, Cumhuriyetin 100. yılında 23. şampiyonluğunu yaşadı.

OKAN BURUK’UN İLK ŞAMPİYONASI

Galatasaray’ın efsane futbolcusu Okan Buruk, Sarı-Kırmızılıların başında teknik direktör olarak ilk kez şampiyon oldu. Daha önce Başakşehir ile şampiyonluk yaşayan Buruk, antrenörlük mesleğinde ikinci şampiyonluğunu elde etti.

Detaylar geliyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu