Yaşam

Senarist Akın Aksu’dan sinema eleştirmenlerine tehdit mesajı

Yönetmenliğini Nuri Bilge Ceylan’ın yaptığı “Armut Ağacı” ve “Kuru Otlar Üste” gibi filmlerin senaristlerinden Akın Aksu, YouTube’daki Kutsal Motor kanalında sinema eleştirmeni Zeynep Ocak’a tehdit içeren bir açıklama gönderdi.

Kıraathane’nin yeni bölümünde Zeynep Ocak, gelen eleştirilerin ardından Akın Aksu’nun kendisine gönderdiği açıklamayı paylaştı. Ocak’ın haberine göre Aksu, “Hakkımda hiçbir şey bilmeden ileri geri konuştunuz. İstanbul’da yaşıyorum. 1 yıldır Cihangir’de, 4 yıldır da Kurtuluş’ta yaşıyorum. Ben ‘arabacı’ değilim. Bunu iyice öğrenin.” ‘Efendim’ diyerek sergilediğiniz tavrı size kabul ettireceğim.” “dedi.

‘HER PLATFORMDA ÇALIŞIYORUM’

Aksu mesajına şu ifadelerle devam etti:

“Diziden konuşalım, projeden korkmanıza gerek yok. Çünkü Cihangir’de sizin gibi karmaşık, elitist, trajedisi görülemeyecek kadar derin ve boyutsuz insanlarla muhatap olmuyoruz. Biz en çok sinemacıları yani kendimizi ön plana çıkararak eleştiririz, o da Zeki (Demirkubuz), Nuri Bilge Ceylan, hepsini süzüyorum, tıpkı kendimi süzdüğüm gibi, ben de yapayım. TRT sorununu açıklayın, bildiğiniz gibi TRT’den ve Kültür Bakanlığı’ndan fon almak yabancı fonlar için büyük bir referans, bu yüzden sadece sağcılar değil, solcu, Kürt ve feminist sinemacı arkadaşlar da kuyrukta. Ben devletin “Her platformda iş yapıyorum, umurumda bile değil.”

Ocak, Aksu’nun programın diğer yorumcuları Hasan Cömert ve Kaan Karsan’ın numaralarını da istediğini belirterek, şunları söyledi: “Yandaki adamların telefon numaralarını bana gönderin. O zavallıların numaralarını bulmaya çalışsam. , öfkem artacak. Arkadaşlarının cezaları ve pişmanlıkları kat kat artacak.”

AKIN AKSU: TACİZİ DURDURUN

Akın Aksu, tehdit mektubunu Holy Engine programına dahil ettikten sonra sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, “Tacizlere son verin. Kendisini muhalif sanan, teorisiz, eylemiz, dedikoducu, tacizci Zeynep ve saz grubu” . Kışkırtıcı amigo kızlar, kemirgen ruhlu zavallı serseriler. Kalpleri kötülükle dolu.” “Sosyal medya kimseye saygısız ve çirkin olma özgürlüğünü vermez. Nuri Bilge Ceylan’a karşı her programda yükselen histerik nefretiniz sonunda bana yöneldi. Ceylan hakkında kullandığınız tüm incitici ve hakaret edici sözlerin hesabını vereceksiniz. Beni taciz etmeyi bırakın” diye yazdı.

Kutsal Makine’nin bir diğer üyesi Hasan Cömert ise Akın Aksu’nun paylaşımını aktararak, “Nevrotik olduğu gerçeğini gizleyememesini, suçluluğunu karşı tarafa yansıtarak odağı değiştirme çabasını ve öfkesini artık geçtim. Tacizin ne olduğu konusunda bilgi eksikliği. İşin en üzücü kısmı ise Nuri Bilge Ceylan’ı koruma altına alma çabası. Akın, “Dün Nuri Bilge Ceylan’ı eliyordun, bugün işe yarar bir cihazın var mı?” dedi.

Ne oldu?

Holy Motor YouTube kanalının ‘Kıraathane’ programında, TRT’nin yerel ve uluslararası dijital platformu Tabi’de yayınlanacak olan, yönetmenliğini Mustafa Kara’nın üstlendiği, senaryosunu Akın Aksu’nun yazdığı ‘Ufuklar ve Sınırlar’ projesi yer alıyor. tartışıldı. Programda Kaan Karsan, Hasan Cömert ve Zeynep Ocak, Aksu’ya yönelik eleştirilerini dile getirdi.

hamamozuajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu