Yaşam

Okurken düşündüren, başka hayatları da düşündüren bir kitap: Mezarcı

Mezar kazıcı; Alışılmadık ve beklenmedik atılımlarla okuyucunun ve izleyicinin algı ve beklentilerine meydan okuyor. Sembolizm ve gerçeküstücülüğün uçlarında gezinirken hiciv ve ironiyi heybesinde taşımayı ihmal etmez, insanı ortaya çıkarmaya çalışırken yarattığı kaygı ve gerilimle hikâyesini kendinden uzaklaştırarak muhatabına nüfuz etme marifetini gösterir. yükü altında olduğu durum.

Mezarcı Nietzcheci’nin reddini ve sessizlikler üzerine kurulu diyaloglarla dördüncü duvarı da yıkmaya çalışan Beckett karakterlerini anımsatıyor…

Sisli bir kasabanın mezarlığında bir mezar kazıcı. Bir ara kasabanın ileri gelenlerinin yanında bekler.

düşündürücü kitap

biz; bizi hayatı kazmaya, tabutları delmeye, burada ve ötesini, uzayda asılı duran, zamandan ve mekandan bağımsız varoluşumuzun tüm modlarından önce ve sonra düşünmeye davet ediyor.

Gerçekleşen bir oyun

Bir kasaba mezarlığının mezar kazıcısının gözünden ölüme ve hayata aynı zaman ve mekandan bakma girişimi… Hem etik hem de gerçek dışı bir oyun mezar kazıcısı..

Hayata yerden bakmak

Senaryosunu Gazi Tuğrul Ertuğrul’un yazdığı tek perdelik Mezarcı yaz sezonunda yurt içi ve yurt dışı turnesine hazırlanırken, Oyuncu Erdem Topuz turne öncesi yurt dışı hazırlıkları için oyunun İngilizce çevirisini şimdiden tamamladı. Turne öncesi PR çalışmalarına hız veren oyuncu, çok heyecanlı olduğunu belirtti.

En son Nilüfer Bıyıklı’nın programına oyuncu Atılay Uluışık’la katılan Fazilet Topuz, Türk Tiyatrosu’nun daha çok desteklenmesi gerektiğini söyledi. Mezarlık Oyunu; Bir kasaba mezarlığının mezar kazıcısının gözünden ölüme ve hayata aynı zaman ve mekandan bakma girişimini anlatır.

Kitap sayfası için iletişim:

[email protected]

kozlukajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu