Teknoloji

Microsoft, işletmeler için Doğrulanmış Kimlik’e yüz tanıma özelliğini getiriyor

Dünyanın en değerli şirketlerinden biri olan Microsoft, işletmeler için Verified ID’ye yüz tanıma özelliğini getiriyor.

Microsoft Entra ID, bulut tabanlı bir platform olan ve Microsoft 365, Dynamics 365 ve Microsoft Azure dahil olmak üzere çeşitli Microsoft hizmetleri için kimlik doğrulama ve yetkilendirme hizmetleri sağlayan bir dizin ve kimlik yönetimi hizmetidir. Entra ID, işletmeler tarafından müşterilerinin söyledikleri kişi olup olmadığını anlamak için kullanılır. Ayrıca insanların bankacılık veya çalışan onayı gibi çevrimiçi hizmetlere giriş yapmasına da olanak tanır.

Microsoft Girişi

Microsoft Verified ID, adından da anlaşılacağı gibi, bilgisayarda oturum açmak için kullanılan Windows Hello’ya benzer bir yüz tanıma özelliği içerir. Microsoft, bu yeni özelliğin, şirketin Azure AI yapay zeka hizmetlerini kullanarak bir kişinin fotoğrafını pasaport veya ehliyet gibi doğrulanmış bir görüntüyle eşleştirdiğini belirtiyor. Bir kişinin yeni çekilen görünümünün, doğrulanmış fotoğrafıyla karşılaştırıldığında nasıl olduğuna dair yüzdelik bir veri sağlar.

Microsoft Entra Verified ID Yüz Tanıma teknolojisi

İşletmeler birçok doğrulama için Microsoft Entra Verified ID Yüz Tanıma teknolojisini kullanabilir. Microsoft’un açıklamalarına göre eklenen yüz tanıma teknolojisi, işletmelerden çalışanlara geçiş anahtarları oluşturmak için de kullanılabilecek. Bir kişinin şifresini sıfırlamak için kullanılma ihtimali de yüksek. Microsoft’a göre bu teknoloji, işletmelerin çalışanları için geçiş anahtarları oluşturması veya bir kişinin parolasını sıfırlaması için kullanım senaryolarına yönelik bir çözüm sunuyor.

Şirket, yüz tanımadan elde edilen hiçbir bilgiyi saklamadığını veya saklamadığını söyledi. Ancak yeni fotoğraf ile pasaport veya ehliyet gibi doğrulanmış fotoğraf arasındaki benzerlik, işletmenin eşleşme yüzdesi hakkında bilgi sahibi olduğunu söylüyor.

Microsoft’un yeni teknolojisi, kimlik doğrulamada yüz tanıma özelliğinin işletmelere büyük kolaylık sağlayacağını öngörüyor.

seydikemer-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu