Haber

Kuzey Makedonya’daki otobüs şoförleri başkentte yolları kapatarak protesto etti

Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te belediye otobüs şoförleri protesto gösterisi yaptı.

Sloboda Prevoz ve Makekspres şirketlerine bağlı şehir içi ulaşımda faaliyet gösteren özel otobüs şoförleri, başkentte iki değerli kavşağı ve bir bulvarı otobüsleriyle kapattı, sadece ambulansların geçişine izin verdi.

İki şirketin temsilcileri, Üsküp Belediyesi Toplu Taşıma Şirketi’nin 1,5 milyon avroyu aşan borcunu ödemesi talebiyle protesto düzenlediklerini bildirdiler.

Sloboda Prevoz Şirketi temsilcisi Kemal Muriç, yaklaşık 200 otobüsle yolları kapattıklarını ve bunu başta Üsküp Belediye Başkanı Danela Arsovska olmak üzere yetkililerin kendilerini dinlememesi nedeniyle yaptıklarını söyledi.

Borcun ödenmesi halinde çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Muriç, aksi takdirde bu sorunu ortadan kaldırmayacaklarını ifade etti.

Muriç, “Otobüsler şu an bulundukları yerden çekilmeyecek. Daha sonra daha da radikalleşip ailelerimizi buraya getirebiliriz” dedi. söz konusu.

“Borçlar başka yerde para bulamayacak duruma gelince çalışmayı bıraktık”

Makekspres Firması yetkilisi İsen Halili, söz konusu borcun bir yıl içerisinde biriktiğini ve son dönemde harcama için borçlandıklarını söyledi.

Halili, “Borçlar başka yerde para bulamayacak duruma gelince çalışmayı bıraktık. Çalışmayı bırakınca sözleşmemizi feshettiler.” dedi.

Daha bir yıl önce ilgili kurumlardan yazılı talepte bulunduklarını ancak toplantıya kabul edilmediklerinin altını çizen Halili, “Daha önce Üsküp halkını engellememek için daha kısa protestolar denedik. Geri çekilmeyeceğiz. ” söz konusu.

Özel otobüs şirketleri daha önce protesto etmiş ve merkezi hükümeti Üsküp Belediyesi ile yaşanan ihtilafta arabuluculuk yapmaya davet etmişti.

Üsküp Belediyesi, söz konusu firmaların grev sonrası yükümlülüklerini yerine getirmedikleri gerekçesiyle sözleşmelerinin feshedildiğini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu