Haber

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Baykal Ailesine taziye ziyareti

Türkiye deprem gündemiyle sarsılırken, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal 11 Şubat’ta hayatını kaybetti.

Türk siyasi tarihinin önemli isimlerinden Baykal, 84 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Kılıçdaroğlu’ndan taziye ziyareti

CHP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile bugün Ankara’da Baykal Ailesi’ne taziye ziyaretinde bulundu.

Tören yarın yapılacak

Baykal için yapılacak tören de belli oldu.

Buna göre Deniz Baykal’ın naaşı yarın saat 10.00’da CHP Genel Merkezi’nde, saat 11.30’da TBMM’de kılınacak öğle namazının ardından Ankara Devlet Mezarlığı’na defnedilecek.

Baykal’ın biyografisi

Deniz Baykal, 11 Şubat’ta Ankara’da 85 yaşında öldü. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Doktorasını Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde tamamladı. Doktora sonrası çalışmalarını Amerika Birleşik Devletleri’nde Kolombiya ve Berkeley üniversitelerinde 2 yıl sürdürdü.

Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde siyaset bilimi doçenti olarak öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Siyaset bilimi alanında yayınlanmış kitap ve makaleleri bulunmaktadır. Sosyalist Enternasyonal’in Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olarak görev yaptı.

15(4), 16(5), 18, 19, 20, 22, 23, 24, 25, 26 ve 27. Dönemlerde Antalya Milletvekili seçildi. Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Kurulu Eş Başkanlığı, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türkiye Kümesi Üyeliği, 37. Hükümette Maliye Bakanlığı, 42. Hükümette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 52. Hükümette Dışişleri Bakanlığı ve Başbakan Yardımcısı. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türkiye Kümesi üyesiydi. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Baykal, evli ve iki çocuk babasıydı.”

kebanajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu