Haber

Kars araziye teslim oldu: 69 köy yolu ulaşıma kapatıldı

Kars araziye teslim oldu: 69 köy yolu ulaşıma kapatıldı

KARS – Kars kara dağıtım, kar yağışı ve tipi nedeniyle 69 köy yolu ulaşıma kapanırken, kentte araçlar kar altında kaldı.

Meteorolojinin yoğun kar yağışı uyarısında bulunduğu Kars’ta kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kentte kar yağışı köy yollarını ulaşıma kapatırken, belediye ekipleri de kaldırımlardaki karları temizledi.

“Karsız Kars olmaz”

Kars’a karın yakıştığını belirten Yakup Orhan Tan, “Çok güzel oldu, istediğimiz gibi oldu. Bildiğiniz gibi karsız Kars olmaz.”

“Kar yağışıyla şehrimiz neşelendi”

Kar yağışı nedeniyle iş yeri önünde kar temizleyen Ebubekir Keleş, “Kar, bölgemizin vazgeçilmezlerinden biridir. Kar aynı zamanda bereket ve rahmettir. Kar yağışıyla şehrimiz neşelendi. Çok şükür, Geç de olsa çok güzel bir kar yağışıyla karşı karşıyayız. İnşallah önümüzdeki yaz ayları da öyle olur.” “Kar sayesinde daha bereketli ve verimli olacak. İnanıyorum ki insanlarımız bu bereketten yararlanacak, daha çalışkan olacak, ülkemize, milletimize, devletimize fayda sağlayacak.”

“Bol bol fotoğraf çektiler”

Yaşanan aksiliklerin yanı sıra kar yağışı kente gelen misafirlere de sevinç yaşattı. Çeşit işletmecileri aracılığıyla Kars’a gelen vatandaşlar, tarihi Kars Kalesi’nin bulunduğu Bedesten Bölgesi’ne gelerek karın tadını çıkardı. Vatandaşlar tarihi mekanların önünde bol bol fotoğraf çektirerek kar altında eğlendi.

“Kar 69 köy yolunu trafiğe kapattı”

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Kars genelinde 69 köy yolu ulaşıma kapatıldı. İl Özel İdare kar kontrol ekipleri, kapatılan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için çalışma başlattı. Kars’ta kar yağışı ve tipi nedeniyle merkezde 4, Akyaka’da 3, Arpaçay’da 14, Digor’da 7, Sarıkamış’ta 18, Selim’de 15 ve Susuz’da 8 köy olmak üzere toplam 69 köy yolu ulaşıma kapandı. . Özel İdare kar yönetimi ekipleri köy yollarının açılması için yoğun çaba harcıyor. Bölgede etkili olan kar fırtınası nedeniyle ekiplerin çalışmaları zaman zaman aksıyor. Kentte kar yağışı aralıklı olarak devam ediyor.

ilkadimajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu