Haber

İnebolu Kuzu Kestanesi Coğrafi Tescil Belgesini Aldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde yetiştirilen kuzu kestanesi Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi tescil belgesi ile tescillendi.

İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası, İnebolu’nun lezzetlerinden biri olan “İnebolu kuzu kestanesi” için coğrafi işaret tescili aldı. Klasik İnebolu mutfağının bir yansıması olan “İnebolu kuzu kestanesi” ilçede yüzyıllardır damakları tatlandırıyor. İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası’nın yaptığı çalışmalar sonucunda kuzu kestanesi Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret belgesi ile tescillendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şakir İşeri, “İnebolu kuzu kestanesi ürününün coğrafi işaret tescili ile ilçemizin değerlerine sahip çıkma misyonuna bir adım daha yaklaştık. aynı zamanda İnebolu’nun güçlü mutfağının ve el sanatlarının ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılmasına da katkı sağlamaktayız.Bu tescil bizi çok memnun etti.Bu tescil İnebolu’nun sadece lezzet açısından değil, kültürel mirasını koruma konusundaki kararlılığını da ortaya koymaktadır. “Kestanenin coğrafi işaret tescili, ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini gelecek nesillere aktarma amacının bir parçası olarak öne çıkıyor.” – KASTAMONU

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu