Ekonomi

Fidelity’nin Spot Ethereum ETF’sine ilişkin karar Mart ayında verilecek

Investing.com – ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu, Fidelity’nin Kasım ayında yapılan spot yatırımını onayladı. EthereumETF kararını 5 Mart 2024’e erteledi.

SEC’in kararının ardından piyasada ertelemenin zaten beklendiği yönünde yorumlar yapılırken, düzenleyicinin spotu Bitcoin ETF’nin onaylanmasının hemen ardından Ethereum tabanlı bir ETF’yi onaylamasının pek olası olmadığı düşünülüyordu. Bloomberg ETF uzmanı Eric Balchunas, konuya ilişkin yaptığı yorumda, Ethereum ETF onayının mayıs ayında gelebileceğini iddia ederek, onaylanma ihtimalini %70 olarak gördüğünü söyledi. SEC, önerilen kural değişikliklerini gözden geçirmek ve yatırımcılar için risk oluşturabilecek faktörlere odaklanmak için daha fazla zamana ihtiyaç duyulduğunu öne sürerek Ethereum ETF kararını Mart ayına taşıdı.

Olası onay durumunda kurumsal yatırımcıların tıpkı Bitcoin’de olduğu gibi Ethereum’a olan talebinin de ciddi oranda artması bekleniyordu. Çünkü bu yatırım aracıyla birlikte Ethereum bazlı bir ürün, düzenlemeye tabi borsalarda alınıp satılmaya başlanacak.

Kripto para piyasaları bu hafta da satış eğilimini sürdürüyor. Bitcoin %3 bandında geri çekilirken 40.000 dolar bandını da test etmeye başladı. Ethereum dün %2,3 kaybetti ve 2.400 dolar bandını korumaya çalışıyor.

Dünkü dönemlerde toplam kripto para piyasa değerinde yaklaşık %3 civarında bir düşüş yaşanırken, piyasalardaki olumsuz seyir devam ediyor.

InvestingPro: Finansal Araştırmalarınızda Yanınızda

Yatırımlarınızı alışılmışın dışına çıkarın ve başarıya adım atın! InvestingPro, borsa bilgilerinden adil fiyatlara, sağlık analizlerinden profesyonel grafiklere kadar her şeyi bir araya getiriyor. Özel planlarımızla %60’a varan indirimlerle başarılı bir finansal geleceğin kapılarını açın. Yıllık abonelik için INVTROZEL1A , iki yıllık abonelik için INVTROZEL2 Kodlarla avantajlardan hızlıca yararlanın. 31 Ocak’ta sona erecek bu fırsatı kaçırmayın

haber-gelendost.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu