İş

Faturada bir dönem sona eriyor!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 535 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde yapılan değişikliklerle e-fatura kullanımı hemen hemen tüm departmanlar için bir zorunluluk haline gelmiştir. Birçok bölüm 1 Temmuz 2023’ten itibaren ele alınacaktır.

Öncelikle 2020 ve 2021 yıllarında 4 milyon TL brüt satış hasılatı, 2022 ve sonraki hesap devirlerinde 3 milyon TL ve üzeri brüt satış hasılatı olan mükellefler e-faturaya geçmek zorunda kalacak. 2022 yılı için brüt satış hasılatı 500 bin TL ve üzeri olan e-ticaret faaliyetinde bulunan mükellefler, 1 Temmuz 2023 tarihine kadar e-faturaya geçmiş olacak.

Brüt satış hasılatı fiyatına göre e-fatura ve e-arşiv fatura sistemine geçiş yapacak işletmeler için başlangıç ​​tarihi 1 Temmuz 2023 olarak belirlenirken, birebir e-defter uygulamasına geçiş tarihi belirlendi. şirketler 1 Ocak 2024 olarak belirlendi.

ARTIK YER VE ZAMAN YOK

KolayBi CEO’su Gökhan Boyana, teknolojinin gelişmesi ve birçok şeyin dijitalleşmesi ile e-faturanın hem daha pratik hem de daha çevreci olduğunu belirtti. “E-fatura her geçen gün kullanımı yaygınlaşan bir hizmet. En çok talep gören dijital dönüşüm ürünlerimizden biri”dedi.

KolayBi olarak sundukları e-fatura hizmeti sayesinde tahsilat ödeme süreçlerinin kısaldığını söyleyen Gökhan Boyana, nakit işlemlerinin de hızlandığını kaydetti.

ÇALIŞMA VERİMLİLİĞİ DAHA DA ARTIRILACAK

Boyana, bu sayede fatura kaybetme sorununun tamamen ortadan kalktığını kaydetti.

“Bu sayede fatura oluşturma, gönderme ve gerekli yerlere teslim süresi minimum seviyeye indirildiği için iş verimliliği otomatik olarak artıyor. Ayrıca e-fatura kullanımı ile doğanın sürdürülebilirliğine katkıda bulunuyoruz. kağıt faturanın hazırlanması sırasında mürekkep, kağıt ve baskı maliyetlerini ortadan kaldırır.e-faturayı tercih eden müşterilerimiz e-faturalarını yer ve zaman farketmeksizin her yerden oluşturabilir ve gönderebilirler.internet olan her yerden e-fatura gönderebilirler Öte yandan e-faturalarını 10 yıl saklayabiliyor ve istedikleri zaman ulaşabiliyorlar.”

YAKINDA TÜM İŞLEMLER DAHA PRATİK OLACAK

Boyana, e-faturaya geçişle birlikte bu hizmetten ilk kez yararlanacak işletmelerin iş süreçlerini kolaylaştıran KolayBi’ Jet hizmetini de hayata geçireceklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Gayrimenkul ve gayrimenkul sektörü, e-ticaret faaliyetlerinde bulunanlar, motorlu kara taşıtları bölümü, yapan, alan, satan veya kiralayanlar, internet ortamında ilan yayınlayanlar ve internet reklam hizmeti verenlerden oluşan çok büyük bir kitle. Bu konudaki ihtiyaçlarını e-fatura ile karşılayacaklar.Analiz ve analiz yaparak KolayBi’Jet’i geliştirdik.Bu hizmet sayesinde işletmeler detaylara takılmadan sadece satış ve faturalarını yönetebilecekler.Arayüz oldukça sade ve kullanışlı Ayrıca KOBİ’ler e-fatura entegrasyonunu hızlı bir şekilde tamamlayarak fatura kesmeye hemen başlayabilecek.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu