Teknoloji

Eski ByteDance Yöneticisinden Skandal TikTok İtirafı

Son yılların en tanınan sosyal medya platformlarından biri TikTok bir süredir birçok ülkenin değerli gündem maddelerinden biri. Öyle ki başta ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere birçok yerde Çin hükümetinin TikTok verilerine erişimi olduğu tartışılıyor. Bu yüzden uygulama yasak karar da sık görülür. Son gelişmeler bu tartışmaların daha da alevleneceğini ortaya koyuyor.

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde TikTok’a açılan dava kapsamında açıklamalarda bulunan eski, ByteDance Yöneticilerinden biri olan Yintao Yu, platform hakkında skandal açıklamalarda bulundu. TikTok’un ABD’deki operasyonları için oluşturulan mühendislik biriminin bir numarası olarak görev yapan Yintao Yu, Tikok’un göründüğünün çok ötesindebir platform olduğunu iddia etti.

“Çin hükümeti TikTok verilerine istediği gibi erişti”

Çin hükümeti Yintao Yu tarafından yapılan açıklamaya göre özellikle 2017-2018 TikTok verileri tam erişime sahipti . Aslında hükümet, Amerika Birleşik Devletleri’nde saklanan bilgilere “üst düzey” erişim sağlamayı başardı. Çin hükümetinin bunu kendi lehlerine kullandığını açıklayan eski ByteDance yöneticisi, uygulamanın propaganda aracı olarakkullanıldığını belirtti.

“ByteDance korkuyor!”

2018 yılında ByteDance’teki işinden ayrılan Yu, verdiği röportajda bomba olacak bir açıklama da yaptı. Yu’nun iddiasına göre ByteDance, Çin hükümetinin bununla ilgili diğer uygulamaları. Çin’de engelleyebileceğinden korktuğu için Devlet ne isterse kabul ediyor. Bu iddialar TikTok tarafından birçok yerde dile getiriliyor. ulusal güvenlik sorunu“…” olarak görülmenin o kadar da yersiz olmadığını gösteriyor.

TikTok’un yasak olduğu ülkeleri ve gelişmeleri merak ediyorsanız:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu