Haber

Bursa’da bayram öncesi gıda denetimleri yoğunlaştı

BURSA (İGFA) – Kurban Bayramı’nın gelmesi ile birlikte kurban etinin parçalanması, muhafaza edilmesi ve kıymanın hijyenik ortamlarda yapılmasının sağlanması, halkın yeme alışkanlıklarında meydana gelecek değişiklikler dikkate alınarak bayramlarda özellikle unlu mamuller, ekmek, tatlılar, şeker ve şekerli mamuller, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri tüketimini artıracak. Gıda ürünleri üreten ve satan işletmeler, örneğin

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün denetimlerine İl Müdürü Hamit Aygül’ün yanı sıra Nilüfer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yasemin Yiğit Bozkurt, Gıda ve Yem Şube Müdürü Mürvet Öztürk ve teknik heyet katıldı.

Resmi denetimlerde İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül; İşletmelerde gıda hijyenine dikkat edilmesi, kurbanlık etlerin parçalanması ve kıyma işlemlerinin et ve et ürünleri alanında faaliyet gösteren kayıtlı/onaylı işletmelerde yapılması, araç ve gereçlerin temizlik ve dezenfeksiyonunun önemi, özellikle kıyma makinesi ve bayramdan sonra tüketiminin artması beklenen şeker, tatlı, şekerli ürünlerin önemi anlatıldı. Ürünlerin son kullanma tarihi, saklama koşulları ve etiket bilgilerinin kontrol edilmesinin önemine vurgu yaptı.

Bu merkezde 2023 yılı başından bugüne kadar 178 denetim görevlisi ile 28.976 gıda denetimi gerçekleştirilmiş olup, gıda şubesinde denetim görevlileri tarafından resmi denetimler bayram boyunca hız kesmeden devam edecektir.

salipazari-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu