Ekonomi

Buffett’in öfkesi, Pfizer-Seagen görüşmeleri, Bund zirvede – Piyasalarda neler oluyor?

Investing.com – Berkshire Hathaway’in performansı geçen yılki piyasa oynaklığının baskısı altında düşerken, Warren Buffett yeni geri alım vergisinden yakınıyor. Pfizer’in Seagen’i yaklaşık 30 milyar dolara satın almak için görüşmelerde bulunduğu bildiriliyor. Piyasanın AMB’den (Avrupa Merkez Bankası) ilk faiz indirimi beklentilerini zorlamasıyla Euro bölgesi tahvil getirileri 12 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. İngiltere ve AB, Kuzey İrlanda konusundaki anlaşmazlıklarını çözmenin ve iktidardaki Muhafazakar Parti içinde yeni bir iç savaşı tetiklemenin eşiğinde. Bank of America analistleri yıllık varsayımlarını düşürdükçe petrol fiyatları düşüyor.

İşte 27 Şubat Pazartesi günü finans piyasalarında bilmeniz gerekenler:

1. Berkshire 2022’de tökezlerken Buffett, geri alım vergisine saldırıyor

Warren Buffett, Berkshire Hathaway hafta sonu boyunca (NYSE: BRKa), hissedarlara alışılmadık kısa bir mektupta Demokrat liderliğindeki hisse geri alımlarının vergilendirilmesini eleştirdi.

Buffett, önümüzdeki on yıl içinde vergilerde 74 milyar dolar artırmayı amaçlayan önlemlerin “ekonomi cahillerinin” ve “demagogların” icadı olduğunu söyledi ve geri alımların sermayenin verimli dağılımında değerli bir araç olduğunu savundu.

Aynı zamanda, Berkshire’ın dördüncü çeyreği kazanç raporuportföyündeki daha hantal şirketlerden bazılarının düşük performans göstermesi nedeniyle karında %8’lik bir düşüş gösterdi, en önemlisi de altıncı çeyrekte zarar açıklayan otomobil sigortası grubu Geico.

Berkshire’ın portföyü, genel piyasa oynaklığı nedeniyle geçen yıl yaklaşık 23 milyar doları boşa harcadı. Nakit yığını, yıl sonu prestijiyle birlikte 128 milyar doları aştı.

2. Bund getirileri, Lagarde ve Visco’nun yorumlarıyla 12 yılın en yüksek seviyesine ulaştı

Piyasa katılımcıları yalnızca ABD’de daha uzun süre daha yüksek faiz Sadece oranları fiyatlandırmak değil. Euro bölgesi için risksiz referans varlık. 10 yıllık almanca tahvil getirisi (Bund); Avrupa Merkez Bankası (AMB) Lideri Christine Lagarde’nin ECB’nin Mart ayındaki 50 baz puanlık artışının sağlamlaştığına dair açıklamasının ardından %2,58 ile 12 yılın en yüksek seviyesine yükseldi.

lagarde, Ekonomik ZamanlarHindistan’ı anlattı” Mart ayında 50 baz puan daha artıracağımıza inanmak için her türlü neden var.”Geleceğin ekonomik verilere bağlı olacağını sözlerine ekledi.

Hafta sonu, İtalya Merkez Bankası Başkanı Ignazio Visco – genellikle bankanın yönetim kurulunun daha güvercin üyelerinden biri – ECB’nin çekirdek faiz oranının geçen haftaki güçlü ABD’nin ardından %3,75’e kadar yükselmesi gerekebileceğini kabul etti. şişirmeVerilerin ardından vadeli faiz oranlarında ima edilen yukarı yönlü hareketi teyit etti.

ECB baş ekonomisti bu ortada haber-tavsanli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu