Ekonomi

Borsa İstanbul güne nasıl başladı?

Investing.com – BİST 100endeks güne %0,41 artışla 5258,74 puandan başladı.

BIST 100 dünkü işlemlerde 5.180 – 5.265 puan aralığında hareket ederken günü %0,77 artışla 5.237 puanda kapattı. Böylece endeks dünkü pozitif kapanışla 50 günlük hareketli ortalamanın üzerinde kalmayı başardı. Olumlu açılışın ardından alıcılarla ilk süreçlerin devam ettiği görüldü.

BIST 100 endeksi, Şubat ayında %5,24 yükselerek Ocak ayındaki %10’a yakın kaybının ardından kısmi bir toparlanma kaydetti.

Oturum açılışında teknoloji, TekstilVe deri%1’in üzerinde değer artışı ile en çok talep gören şubeler oldu. Sigorta, maden ürünleriVe yiyecek güne hafif olumsuz başlayan şubeler oldu. Ana bölümlerin ortasında Sanayi, açılışta %0,44, hizmet, %0,4 ve finans, %0,37 oranında kısmi artışlar kaydetti.

BIST 100 endeksinde yer alan hisselerin ortasında ISDMR, ASELS, EUREN, KLRHOVe BRYAT, güne %2’nin üzerinde artışla en çok talep gören hisse olarak başladı. OYAKÇ, balta, AEFES, GİBİ YAPMAKVe ASUZUÖte yandan güne satıcılı başlayan hisselerin başında geldi.

Borsa İstanbul’da, BASCM, RODRG, BALATaçılışta tavan fiyatına ulaştı. SNKRN taban fiyattan açılış gören , en çok düşen hisse oldu. Sonraki SUMAS, İYİ, KOZMOVe ADELen çok değer kaybeden hisseler olarak sıralandı.

Dış piyasalarda Asya endeksleri sabah saatlerinde olumlu bir görünüm sergiliyor. Avrupa ve ABD borsaları dünkü süreçlerde daha çok satıcılı hareket etti. Günün ilk saatlerinde vadeli endekslerin pozitife döndüğü görülüyor.

Author: Günay Caymaz

patnos-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu