Haber

Belçika eski milletvekili Holokost’u inkardan yargılanacak

Belçika’nın aşırı sağcı eski milletvekili Dries Van Langenhove, Holokost’u inkar ettiği için yargılanacak.

Ghent şehri savcılığı, aşırı sağcı Vlaams Belang parti listesinden seçilen ve daha önce federal parlamentoda bağımsız milletvekili olan Van Langenhove’un yargılanacağını duyurdu.

Van Langenhove, 2018’de kurduğu aşırı sağcı gençlik hareketi “Schild & Vrienden”in (Shield and Friends) iletişim kümesinde ırkçı ve Yahudi karşıtı yorumlar yapmakla suçlandı.

Mesajlar, Belçika kamu yayıncısı VRT’de grup üyelerinin gamalı haçlar ve toplama kamplarındaki Yahudilerle alay eden görüntüler ve fotoğraflar paylaştığı bir haber programında ortaya çıktı.

Suçlamayı yapan avukatlardan biri olan Toon Deschepper, “Bildirileri kendisi göndermemiş olsa bile, Van Langenhove’un iletişim kümeleri kurup desteklediği için en azından suç ortağı olduğunu düşünüyoruz” dedi. söz konusu.

İddia makamı, eski milletvekilinin grubun lideri olduğunu, grup üyelerinin mesajlarını yaymaları için ortam yarattığını ve engellemeye çalışmadığını ileri sürüyor.

Van Langenhove, 2018’de kendi mesaj grubunda Yahudi karşıtı mesajların ortaya çıkmasından bir yıl sonra “şüpheli” olarak gözaltına alındı ​​ve toplama kampı olarak kullanılan Belçika’daki Kazerne Dossin Holokost Anma Merkezi’ni ziyareti de içeren koşullarla serbest bırakıldı. Dünya Savaşı sırasında.

Geçen yıl savcılık, Van Langenhove ve kurduğu gençlik hareketinin beş üyesinin ırkçılık karşıtı makaleleri ihlal etmek, nefret ve ırkçı fikirleri yaymak ve Holokost’a göz yummak suçlarından yargılanmasını talep etmişti. O zamanki talepte eski milletvekili broşürleri kendisi göndermediği için diğerlerinden farklıydı.

Dries Van Langenhove 4 Şubat’ta parlamentodan istifa etti.

haberyalvac.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu