Haber

Aylarca ikizi yerine gözaltında tutulup serbest bırakıldı: Ağır hasta

ANKARA– Diyarbakır’da yaşayan Hüseyin Kocakaya polis tarafından “örgüte üye olmak” suçlamasıyla aranırken, halen kanser tedavisi gören ikizi Hasan Kocakaya ise Ekim 2022’de gözaltına alınarak tutuklandı. Hasan Kocakaya, Diyarbakır 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde aylardır tutuklu bulunan, üzerinde Hasan Kocakaya kimliği olmasına rağmen 6 ay sonra cezaevinden tahliye edildi ve karakolda yapılan parmak izi tespitinde ‘Hasan Kocakaya’ bulundu. .

‘Mahkeme Heyeti Duruşmada ‘Hasan’ Dedi’

Kocakaya ailesinin avukatı Barış İtimat Barut, Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne yaptıkları başvurunun ardından ikizi yerine aylardır cezaevinde olan Hasan Kocakaya’nın ‘adlı bir ifadeyle kontrollü serbestlik tedbiri uygulanarak serbest bırakıldığını bildirdi. Hüseyin Kocakaya’.

Hasan Kocakaya’nın ehliyetinin olmadığını, askere gitmediğini, tutuklandığı gün hastaneye gittiğini, parmak izlerinin farklı olmasına ve tanıkların sözlerinde eksiklikler olmasına itiraz ettiklerini, ‘Hüseyin Kocakaya’ olmadığını tek tek mahkemeye anlattılar, Avukat Barut, “Hasan tutuklandığından beri Hüseyin Kocakaya’dan haber yok. Hasan olduğuna inandırıldı, serbest bırakıldı ama adı resmen ‘Hüseyin’. Şimdi de mahkeme heyeti duruşmalarda ‘Hasan’ diye sesleniyordu” dedi.

‘SAVUNMADIK, HÜSEYİN’İN HASAN OLMADIĞINI SÖYLEDİK’

Hasan Kocakaya’nın ikiz kardeşi olduğunu varsayarak 26 Ekim 2022’den beri cezaevinde olduğunu belirten Avukat Barut, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hasan kolon kanseri. Her şeyden önce amacımız mahkemeyi onun Hüseyin değil Hasan olduğuna ikna etmekti. Dayanılan suçlamaları savunmadık çünkü tutuklanan kişinin Hüseyin değil Hasan olduğunu açıklamak zorundaydık. Amacımız Hasan’ın bir an önce tahliyesini sağlamaktı ve bu amacımıza da ulaştık.”

‘ÇOK İYİ, CİDDİ HASTA’

Hüseyin’in zanlısı olarak aylardır cezaevinde olan ağabeyi Hasan’ın serbest bırakıldığını ve ‘acı-tatlı bir sevinç’ yaşadıklarını belirten ağabeyi Salih Kocakaya, “Hasan kardeşim adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Haftada üç kez imzaya gidecek. İlaçlarını o dönemde cezaevine götürmeme rağmen sağlığı çok kötü ve ağır hasta. Yaklaşık altı aydır suçsuz yere cezaevinde yatıyor ve tedavi göremiyor. Ağabeyimizin salıverilmesi buruk da olsa sevindirici ve bu çocuk benzerlikten aylardır cezaevinde. Geç de olsa çok şükür çıktı” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu