Haber

ATSO Ocak ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, 2023 turizm döneminin geçen yıla göre daha hareketli geçmesinin beklendiğini söyledi.

Bahar, oda binasında düzenlenen meclis toplantısında yaptığı konuşmada, kira artışlarının Antalyalıların ve iş dünyasının bir numaralı sorunu haline geldiğini belirtti.

Antalya’nın ticaretinin hak ettiği noktada olmadığını belirten Bahar, “‘Alışveriş dostu’ şehir olmak, yani ticaret dostu şehir olmak Antalya’nın gelecek hedeflerinin başında yer alıyor.” dedim.

Bahar, kentte toptancılarda olduğu gibi ihtisas ticaret merkezleri ve toplu iş yerlerinin yapılması gerektiğine dikkat çekti. dedi.

Avrupa başta olmak üzere dünya ekonomisindeki yavaşlamanın çok belirgin olduğuna işaret eden Bahar, şu değerlendirmelerde bulundu:

“2023 döneminin turizmde geçen yıla göre daha hareketli geçmesini bekliyoruz. Dönem öncesi Antalya turizmini de ele alacak kapsamlı bir toplantı üzerinde çalışıyoruz. Antalya’da bu yıl serbest bölge ile birlikte ihracatta da ilimiz 2 milyar 700 milyon dolara yaklaştı. Tarımsal ihracatımız toplamda bazı çalışmalarda yatay seyrediyor. “Son dönemde kışa rağmen fiyatlar artmadı. Yaz aylarında da seviyeye yakın olmaya devam ederler. Sanayi, turizm ve ihracatta faaliyet gösteren firmalar, iç piyasada faaliyet gösteren firmalara göre daha iyi durumdadır. Konut branşında yüksek maliyetlere rağmen inşaat yatırımlarının arttığını gözlemliyoruz.”

Bahar, Kredi Garanti Fonu’nda (KGF) açıklanan paketin bir an önce yürürlüğe girmesini beklediklerini de ifade etti.

Antalya’nın hızlı trene ihtiyacı olduğunu belirten Bahar, hava ulaşımında dünya markası haline gelen şehrin diğer ulaşım ağlarında da birebir bir kimliğe bürünmesinin bir gereklilik olduğuna dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu