Haber

Afganistan’da düşen uçakta 2 kişinin cansız bedeni bulundu

Afganistan Ulaştırma ve Havacılık Bakanlığı, geçtiğimiz cumartesi günü ülkenin kuzeyinde düşen uçakta bulunan 6 kişiden 2’sinin cansız bedeninin bulunduğunu duyurdu.

DÜŞEN UÇAKTA 2 KİŞİNİN CAN CESEDİ BULUNDU

Geçtiğimiz cumartesi günü Afganistan’ın kuzeyindeki Badakhshan vilayetinde düşen Falcon 10 tipi uçakta bulunan 6 kişinin tamamına ulaşıldı. Dün kazadan uçakta bulunan 4 kişinin sağ olarak kurtarıldığını açıklayan Afganistan Ulaştırma ve Havacılık Bakanlığı, devam eden arama kurtarma çalışmaları sırasında kayıp 2 kişinin cansız bedeninin bulunduğunu bildirdi.

Şahin 10

YARALI 4 KİŞİ KURTARILDI

Afganistan Ulaştırma ve Havacılık Bakanlığı Sözcüsü Emam Ahmadi, “Bildiğiniz gibi 2 pilot, 2 doktor ve 2 hasta olmak üzere toplam 6 yolcunun bulunduğu Rus uçağı, Badakhshan’da dağlık bir alana düştü. Kuf AB bölgesi İslam Emirliği’nin kurtarılması Ekip 4 kişiyi canlı kurtardı, maalesef 2’si hayatını kaybetti.Düştükleri yerde neredeyse bir metre kar var ve burası dağlık bir alan.İnsanlar da yardım etti.Kurtarma uçağını indirdiler. Bölgede çok zor bir iş yapıldı.Yaralıları kurtarabildik, sağlık durumları iyi.İki kişinin cenazelerinin nakledilmesi için hazırlıklar yapıldı” dedi.

TAYLAND’DAN RUSYA’YA HASTA TAŞIYORDU

Rus basınında yer alan haberlerde, uçağın Tayland’ın Pattaya kentindeki Utapao Havalimanı’ndan havalandığı ve hastaları Hindistan ve Özbekistan üzerinden Rusya’nın başkenti Moskova’ya taşıdığı belirtildi. Rusya Havacılık İdaresi’nden yapılan açıklamada, uçağın geçtiğimiz cumartesi günü akşam saatlerinde Afganistan üzerinde radardan kaybolduğu açıklanmış, ilk tespitlere göre uçağın içinde 4’ü yaralı 6 kişi olduğu belirtilmişti. Mürettebat, Rus tescilli uçakta.

derebucak-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu