Haber

6 yaşında evlenen HKG’nin abisi: Erken yaşta evliliğin cinsel istismar olduğuna inanılmak isteniyor

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı HKG ile 6 yaşında ‘evlendiği’ iddiasıyla tutuklanmasının ardından HKG’nin ağabeyi Muhammed Sıddık Gümüşel’in 2021’de katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşma da gündem oldu. Gündem.

TELE1’in haberine göreKardeşler Köprüsü adlı etkinlikte konuşan Muhammed Sıddık Gümüşel, cinsel istismarı şu şekilde savundu:

“Kimsenin namazına engel olunmuyor ama bu kişi de onu faizin dünyanın gerçeği olduğuna, çok evliliklerin sapıklık olduğuna, kendisine öğretilen yaştan önce evlenmenin cinsel istismar olduğuna kısacası inandırmaya çalışıyor. 1400 yıl önceki İslam bugün uygulanmayacak. Daha da kötüsü, İslam için çalışıyorum diyen birçok kişinin modernite ürünü olduğuna ve kaçamak cevaplar verdiğine şahit oluyoruz.”

Muhammed Sıddık Gümüşel, geçen hafta bir televizyon programına çıkarak HKG’ye yönelik tacizi yalanlamıştı. Aynı programda Sıddık Gümüşel, ağabeyinin 14 yaşında ‘evlendiğini’ itiraf etti.

Ne oldu?

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı HKG, 6 yaşındayken babasının 29 yaşındaki Kadir İstekli ile ‘evlenmesi’ sonucu çocukluğunda cinsel istismara uğradığını şikayet etti. Kanıtlara rağmen HKG’nin şikayeti hakkında iki yıl boyunca herhangi bir işlem yapılmadı ve kimse gözaltına alınmadı. 30 Ekim 2022’de İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesi tamamlandı. Savcı iddianamede HKG’nin anne ve babasının tacize göz yumduğunu açıkladı. İddianamede, tarikat lideri Kadir Willed, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatma Gümüşel’in çocuğa zincirleme şekilde cinsel istismarda bulunduğu belirtildi. Üç sanığa da en az 27’şer yıl hapis cezası verilmesi istendi. Ayrıca savcı, Kadir Willed için cinsel saldırı suçundan ceza talep etti. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu